Gvozden Nikolić i Aleksandar Vučić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Odlikovanje Gvozdena Nikolića, novinara TV Prva, koji je nagrađen Srebrnom medaljom za izuzetne zasluge u javnim delatnostima, posebno u oblasti novinarstva, negativno je iznenadilo javnost u Srbiji, koja nije ostala suzdržana od oštrih komentara o ovom događaju.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica javno je osudio ovaj čin i podsetio na njegov lični sukob sa novinarem, kad mu je Nikolić otvoreno pretio, gnusno ga vređajući.

„Moram da čestitam Gvozdenu Nikoliću na odlikovanju koje je dobio od predsednika AV, čime je ušao u istoriju kao prvi metalostrugar koji je odlikovan za izuzetne zasluge u oblasti novinarstva. Čestitam, legendo, metalska industrija je ponosna na tebe“, napisao je na svom Tviter nalogu Poledica.

Nikolić je, svojevremeno, brutalno vređao Poledicu i pretio mu, zato što ga je prijavio Savetu za štampu zbog neprofesionalnog izveštavanja, a Savet usvojio žalbu. Poledica je tada objavio prepisku sa Nikolićem, u kojom mu on poručuje da će se „razjasniti“ i da to upamti. Na pitanje Poledice da li mu to preti, Nikolić direktno, bez uvijanja, odgovara sa „da“.

„Pa to stvarno nije lepo, moram da te prijavim“, odgovorio je Poledica.

„Je… ti kućni prag, što mi pretiš mesecima i što me uznemiravaš“, zapretio je Nikolić.

Nakon što je pretio Poledici, Nikolić je uputio najgnusnije uvrede i u komunikaciji sa Radetom Žunjićem iz GG „Opstanak“ iz Nove Varoši, koji mu je poslao video snimak užasnog stanja jednog lokalnog puta.

„Alo, jedi go*na, pederčino. Nisam ti ja privezak, some pokvareni. Zovi N1 i Novu S i ostale. Nisam ti ja putar bre pi**a ti materina, jesi čuo“, glasio je odgovor vulgarnog novinara TV Prva.

Pročitajte još:

Jedan od incidenata u kojima je glavni akter bio upravo ovaj novinar, ostaće upamćen po tome što je zgrozio sve građane, a to je njegov sukob sa ocem poginulog radnika Namenske iz Lučana, Milovanom Milivojevićem.

„Poslali smo ti na desetine mejlova i poruka, nikada ništa nisi hteo da objaviš o pogibiji našeg Milomira, samo praviš hvalospeve o direktoru Milovanoviću i pričaš da teku med i mleko u fabrici. Zašto to radiš“, pitali su Milivojevići.

„Nisam se bavio tom temom i nisam dobio nijedan vaš mejl. Ovde je došlo 800 ljudi da podrži direktora, šta vi hoćete“, pravdao se Gvozden Nikolić Milivojevićima.

Ljut zbog toga što njegov verbalni duel u sudskoj zgradi i ispred zgrade, sa ocem poginulog radnika, pored ostalih novinara i snimatelja snimao i novinar portala Ozonpress, Nikolić je fizički nasrnuo na njega, želeći da mu razbije mobilni telefon.

Upravo sukob Nikolića i Milivojevića bio je povod da se oglasi i novinarka Tanja Jordović.

„Malo me bilo sramota kad sam videla da Gvozden Nikolić dobija orden od moje države.To je onaj “novinar” što je pisao hvalospeve direktoru Namenske iz Lučana, a odbio da iznese stav oca i sestre poginulog radnika, jer od tuge nema sevapa“, napisala je Jordović na Tviteru.

Podsetimo, tokom blokade kod Preljine u decembru prošle godine, novinar TV Prva Gvozden Nikolić dočekan je zvižducima zbog njegovog ranijeg izveštavanja sa sramnog protesta podrške direktoru „Namenske“ u Lučanima Radošu Milovanoviću, kome se sudi za pogibiju dvojice radnika. Potom je Nikolić, nezadovoljan „dočekom“, ali i zbog objava na društvenim mrežama, uputio preteće poruke Mirku Poledici.

Nikolić: Prate me na ulici i prete na društvenim mrežama

„Ne može neko ko je iz pepela podigao glas Zapadne Srbije, neko ko je osnovao agenciju RINA i neko ko je autor emisije koja je među najgledanijih deset, i neko ko je sagradio deset kuća za sirotinju da bude idiot, nasilnik i kako me sve nazivaju. Ne mogu se boriti sa ljudima, koji imaju takvu prošlost, kao što je Poledica“, rekao je za Nova.rs Nikolić.

Što se tiče njegovog (ne)izveštavanja o nesreći iz „Namenske“, Nikolić je prokomentarisao i ovaj slučaj.

„Oni su taj nesrećni događaj iz fabrike hteli da meni stave na leđa. Znate kako izgleda moja emisija, u kojoj pršti harmonika, ja nisam mogao da stavim jednu takvu nesreću. Tvrdim da je TV Prva dala najviše prostora upravo toj nesreći“, tvrdi Nikolić.

Nikolić tvrdi da ga često prate na ulici i slikaju njegov auto, kao i da trpi pretnje na društvenim mrežama.

O prepiskama njega i Poledice, odgovorio je da to nisu njegove poruke.

„Poledica se služi manipulacijama neviđenih razmera, taj čovek dežura na Tviteru kao da mu je to radno mesto“, rekao je Nikolić.

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović o Sretenju, protestima, ordenju i raspisivanju izbora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare