Dragan Đilas i Aleksandar Vučić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Zoran Lončarević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na pitanje vanrednih izbora u Beogradu, odnosno obećanje koje je dao lideru Stranke slobode i pravde, Draganu Đilasu.

Upitan šta je obećao Draganu Đilasu, Vučić je odgovorio: „Nisam mu obećao ništa, beogradski izbori će biti kada ih bude tražio“.

„Nema problema – dobiće, ne možemo da održimo izbore u julu mesecu. Moramo da sednemo da se dogovorimo, na jesen ili zimu, kad hoće , morate da poštujete svoje političke protivnike“, rekao je Vučić.

Na konstataciju vodetelja da su članovi njegove stranke tražili izbore u novembru, odnosno Darko Glišić, Vučić je rekao:

„Oni imaju sad skupštinu u maju, taman kad me se ratosiljaju, donose odluku kad su izbori“.

Podsetimo, Dragan Đilas pozvao je ranije predsednika Srbije da objavi tačan datum izbora u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

„Siguran sam da će na tim izborima, kad god ih Vučić bude zakazao, građani doneti pravu odluku“, rekao je Đilas.

On je podsetio da je kao lider SSP preuzeo na sebe odgovornost da Vučiću u lice kaže da je ova vlast nelegitimna jer ima 70.000 glasova manje od opozije ali ad zna da u stranakama opozicije ima preletača koji će pomoći SNS da formira nelegitimnu vlast.

„Izneo sam Vučiću naš zahtev da se ponove izbori u Beogradu da bi se ispoštovala stvarna volja građana, što je on posle pet daan javno prihvatio i obećao ali obećanje nije ispunio“, kazao je Đilas.

***

BONUS VIDEO: Đilas o lažnom Vučićevom obećanju vanrednih beogradskih izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare