Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će sve osobe koje su napadale policajce u subotu u Beogradu odgovarati prekršajno i krivično, kao i osobe koje su narušavale javni moral "skidajući gaće i pantalone". On je naveo kako tokom Evroprajda u subotu "nije održana nikakva šetnja, već je policija sprovela učesnike od Ustavnog suda do Tašmajdana".

Vučić je naveo da je oko Evroprajda bila vođena kampanja oko dva meseca.

„Mi smo bili izloženi, kao i danas, ataku neodgovornih grupa sa svih strana. Lica koja su napadala policajce će odgovarati, kao i ona koja su narušavala javni moral skidajući pantalone i gaće“, rekao je Vučić iz Njujorka u uključenju za TV Pink.

Nismo mi kupovali ona vozila da bi ih oni uništavali, istakao je Vučić o incidentu koji se desio na Autokomandi, gde su huligani razbijali policijska vozila.

„Svima onima koji su tražili sukob pokazali smo da je Srbija sposobna da to spreči i da će država da obezbedi sigurnost za svakog pojedinca“, rekao je Vučić.

Govoreći o Evroprajdu, Vučić je rekao da se „dva sata svelo na 10 minuta“, koliko je bilo potrebno policiji da „učesnike sprovede do Tašmajdana“.

„Dakle, nikakve šetnje tu nije bilo“, izjavio je Vučić.

Vučić je negirao da ga je američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil „ubedio da se održi Evroprajd“ i dodao da su u subotu njih dvojica na sastanku najviše razgovarali o Kosovu.

„Kažu, ubedio me Hil? U šta me ubedio? Da ih policija sprovede kroz park? Pristojnost i predsednička funkcija mi ne dozvoljavaju da ih nazovem bednim lažovima, ali takvi su na političkoj sceni“, rekao je Vučić.

„Sa Hilom sam razgovarao o Kosovu i energetici… Tek kada smo završavali razgovor, ja sam bio taj koji sam ga pitao koje su mu aktivnosti za danas. Hil mi je rekao da još nije doneo odluku da li će da ide na okupljanje ispred Ustavnog suda. I to je sve što smo razgovarali na tu temu. Meni nijedan ambasador ne može da naredi ništa“, ispričao je Vučić o sastanku sa Hilom.

BONUS VIDEO – Šta smo videli u subotu na Evroprajdu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare