Vučić obećao otvaranje medija za opoziciju

Politika 30. apr. 202112:46 > 12:4910 komentara
Podeli:
Prvi medjustranački dijalog
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da će lično pokušati da utiče na vlasnike privatnih medija sa nacionalnom frekvencijom da budu otvoreni za sve opozicione stranke, dok na RTS malo može da utiče, rekli su nezvanično za Danas učesnici prvog sastanka vlasti i opozicije bez stranaca.

Kako je rečeno Danasu, na sastanku je bila primetna vidna netrpeljivost Aleksandra Šapića, lidera SPAS, prema Ivici Dačiću, predsedniku SPS, koji mu je koalicioni partner u vlasti. 

Pročitajte još...

Izvori Danasa ističe da je Šapić bio nezadovoljan brojem ljudi koji se pojavio i odmah rekao da će biti samo na ovom sastanku, te da smatra da predstavnici vladajuće koalicije treba ovlaste SNS da pregovara u njihovo ime.

Podsetimo, portal Nova.rs je prethodnog dana objavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa delom opozicije naveo je da je vlast spremna da omogući fer izborne uslove u roku od šest meseci pre izlaska na birališta i da će se na sastancima nakon Uskrsa razgovarati o konkretnim koracima.

Kako je navedno našem portalu iz izvora iz Skupštine Srbije, okupljenima na sastanku se najpre obratio predsednik parlamenta, Ivica Dačić, a nakon toga predsednik Srbije, a obojica su, kako se navodi, rekli da su spremni da izađu u susret zahtevima stranaka.

„I jedan i drugi su obećali da će se uslovi poboljšati, odnosno da ćemo imati fer izbornu trku. Međutim, mi ne znamo da li je u pitanju samo simulacija i kupovina vremena do izbora. To će se pokazati u periodu posle Uskrsa“, rekao je naš sagovornik.

Naš izvor je naglasio da je nastavak razgovora predviđen kroz sastanke radnih grupa koje će da pripreme materijal za narednu rudnu međustranačkog dijaloga.

„Posle toga slede razgovori po temama. Ključne teme se odnose na održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, odnosno da li će se oni organizovati zajedno sa predsedničkim i beogradskim. Takođe, važno je i pitanje cenzusa. Još uvek nije poznato da li će on ostati na tri odsto ili će se ponovo vratiti na pet procenata. Postoji i mogućnost da se uvede i stepenasti cenzus. Ta pitanja su ostala otvorena i biće ključna za naredne razgovore“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar