Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o viznoj liberalizaciji za građane Kosova, da veruje da će u narednih osam meseci biti rešen problem Srba sa Kosova koji ne žele da uzmu prištinski pasoš.

„Razgovara se o tome, ne mogu da vam obećam jer nije u našoj moći, ali verujem da će biti rešeno u narednih osam meseci koliko imamo vremena. Imamo vremena do 1. januara da taj problem rešimo i verujem da ćemo taj problem da rešimo“, rekao je Vučić na aerodromu u Batajnici.

Reagujući na izjavu portparola EU Petera Stana da je razočaran neizlaskom Srba sa severa Kosova na izbore, Vučić je rekao da se iznenadio i zaprepastio kada je to čuo.

Srbi su, podsetio je on, do sada učestvovali u četiri-pet izbornih ciklusa, a nije trebalo ni u jednom dok se ne formira Zajednica srpskih opština.

Vučić je ocenio da za to nije kriva samo Priština, nego i EU, koje nije sprovela u delo Briselski sporazum.

Kako je konstatovao, posle izbora na severu u nedelju, Srbi će biti u teškoj situaciji, ali to je volja tog naroda, koji je gotovo jednoglasno doneo odluku da ne učestvuje, nije im diktirana iz Beograda.

Pročitajte još:

„Naš narod će sutra mirno i odgovorno, i sa prezirom gledati one koje dovoze iz južne Mitrovice da glasaju na severu“, naglasio je Vučić.

Prema njegovom mišljenju, posle tih izbora biće potpuna okupacija severa Kosova.

Vučić je rekao da će Srbi i Srbija biti mirni i „čekati da dođu neka bolja vremena“ i poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN.

BONUS VIDEO Vučić: Naš narod je odlučio da ne izađe na izbore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar