Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbi na Kosovu nalaze u teškoj situaciji zbog toga što neće učestvovati na sutrašnjim izborima i da nakon formiranja novih lokalnih vlasti sledi "potpuna okupacija".

„Naš narod će sutra mirno, odgovorno i sa prezirom da gleda one koje budu dovlačili iz Južne Mitrovice da glasaju i da biraju njima vlast u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku. Šta će biti posle toga, ništa, potpuna okupacija na koju su ljudi već spremni, svikli, naučili, biće mirni, biće odgovorni, mi ćemo da isplaćujemo plate kao i do sada, da se borimo za njih još više, da im podižemo standard i da čekamo neka bolja vremena u kojima će da važi povelja UN i međunarodno javno pravo“, rekao je Vučić.

On je, odgovarajući na pitanja novinara nakon prikaza vojne sposobnosti u Batajnici, rekao da ne zna šta će da traži na razgovorima sa Prištinom 2. maja jer „mu se sa njima ne razgovra jer sve što su do sada rekli, slagali su“.

Predsednik Srbije pitao je Portparola Evropske komisije Petera Stana da li ga je bar malo sramota kada izjavljuje da je razočaran što Srpska lista i Srbi neće učestvovati na izborima.

PROČITAJTE JOŠ

On je ponovio da su Srbi na Kosovu do sada učestvovali u nekoliko izbornih ciklusa, a da nije trebalo to da urade pre nego što se formira Zajednica srpskih opština.

Izbori se sprovode uz pratnju 550 naoružanih policajaca, od decembra do januara dvoje dece je upucano, izvršeno je nekoliko napada na Srbe, a neko iz Evrope tvrdi da je razočaran.

„I to nam govore oni koji se kod nas u sve mešaju i kažu, e petu nacionalnu frekveciju ima da date nekome. Sram vas bre bilo! Sram vas bilo“, rekao je predsednik.

On je pozvao Srbe na jedinstvo i ponovio da je Evropa dala Kosovu viznu liberalizaciju i članstvo u Savetu Evrope i nagradila ih izborima kako bi „postavili svoje okupacione gaulajtere“ u sve četiri opštine na severu Kosova.

BONUS VIDEO Bojan Pajtić: Vučić je Srbe na Kosovu prepustio na milost i nemilost kriminalcima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar