Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Ukoliko nam nadležni organi zabrane spot, mi ćemo takvu odluku poštovati, izajvio je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, komentarišući zahtev opozicije REM-u da se predizborni spot naprednjaka u kome se sa Vučićem pojavljuje devojčica zabrani.

Razgovor Aleksandra Vučića i devojčice, kojoj želi da „vrati oca iz Nemačke“, deo je predizbornog spota Srpske napredne strane pod sloganom „Za našu decu“. Predstavnici SSP i Jedan od pet miliona tražili su njegovu zabranu, a prema oceni SSP na spot je „najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta i Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba i nezabeležen je u istoriji predizbornih kampanja u savremenom svetu”.

„A što da se zabrani? Zloupotreba deteta? Samo sam se pitao šta će da urade“, naveo je on.

Vučić je izjavio da će poštovati odluku nadležnih organa, ako takva odluka bude doneta.

„Oni su imali decu u svim spotovima. Mogu da vam izlistam spotove i Đilasa i Tadića i drugih. Potrebno je da samo da imate saglasnost roditelja. Mi ćemo svakako poštovati odluku nadležnih“, naveo je on i dodao da u spotu nema ružne reči, niti bilo čega spornog.

Na pitanje N1 da li je zadovoljan odzivom pristalica SNS da na društvene mreže za profilnu sliku stave broj „1“, pod kojim će njegova lista biti na izbornom listiću, lider SNS-a rekao je da ne zna o čemu se radi.

„Ne znam o čemu pričate. Ne znam ništa o profilnim slikama. Žao mi je što vas to tišti, mora da su naši nešto dobro uradili“, naveo je Vučić.

Upitan da li je i ovaj njegov obilazak izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta funkcionerska kampanja, predsednik Srbije i SNS-a je rekao da nije pomenuo stranke.

„Ja ovde nisam izgovorio nijednu reč ni o jednoj političkoj stranci, a skoro dvostruko manje događaja imam nego pre izborne kampanje“, dodao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare