Foto: Printscreen/Twitter/ian bremmer

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je znao šta je pisalo u sporazumu i objasnio da se, kako je zabeleženo na video snimku, okrenuo onda kada je Donald Tramp pomenuo jul za prebacivanje ambasade u Jerusalim, a on je znao da je ovogodišnji septembar.

„To je rok za otvaranje predstavništva PKS u Izraelu, a premeštanje ambasade je planirano za iduću godinu. Svakom je jasno kad pogleda. A, jul je sledeće godine, a on nije naglasio da je reč o sledećoj godini, i to je jedini razlog zašto sam se okrenuo“, rekao je Vučić u Briselu za Pink televiziju.

Ponovio je da je „tri puta proveravao“ i šta stoji u dokumentima i da nam ne dođe Hotijeva fascikla. Istakao je i da neće više učestvovati u „političkoj zadruzi“ koju neki pokušavaju da organizuju.

Predsednik Srbije je rekao i da je ponosan na Sporazum koji je potpisan u Beloj kući i na činjenicu što je Srbija uspela da se izbori da ne prizna nezavisno Kosovo.

„Poslednja stvar koju smo slušali kada je najavljen susret u Vašingtonu jeste bila – „priznaćeš nezavisno Kosovo“. Kad su videli da nismo, onda su počeli da govore o drugim stvarima, pa im odjednom smetaju auto-putevi, mini šengen…“, rekao je Vučić i dodao da će iza njega ostati auto-putevi i fabrike, a iza nekih drugih samo Veliki brat i pokradene sekunde sa RTS i Pinka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare