Foto: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući večeras na RTS izjavio da je znao da nova vlast u Crnoj Gori neće povući priznanje Kosova i podsetio da je Milo Đukanović i dalje predsednik te države.

“Trudio sam se da sve vreme da budemo korektni sa onima koji su ranije imali većinu. Nismo se slagali sa Zakonom o slobodi veroispovesti, tu je bio ugrožen identitet našeg naroda i borili smo se za to glasno i javno”, naveo je Vučić, podsećajući da je Milo Đukanović i dalje predsednik Crne Gore.

“I njemu i ljudima koji će formirati novu vladu želim dobar i uspešan rad. Imaćemo mnogo problema, jer je korona teško ekonomski oštetila Crnu Goru. Želim uspeh i sreću bilo kome ko formira vladu. Želim da imamo bliže odnose, a Crna Gora nam je najbliža”, istakao je on.

PROČITAJTE JOŠ...

Komentarišući najavu nove vlasti u Crnoj Gori da neće menjati spoljnopolitički kurs, što znači da neće povlačiti priznanje Kosova i preispitivati svoje članstvo u NATO paktu, Vučić je rekao da bi neki “dovoljno inteligentni i zlobni ljudi” iz njegove partije primetili da je reč o onima koju su njega kritikovali da će da prizna Kosovo.

“To je njihova stvar, oni vode svoju politiku. Ja nisam očekivao da će da povuku priznanje i da neće izaći iz NATO pakta. Znao sam da su to prazne priče. Mi ćemo da se trudimo da imamo dobre i uređene odnose. Vidim da se nisu odlučili da im prva poseta inostranstvu bude Srbija, već neke druge evropske zemlje i to razumem. To je njihov izbor”, kaže Vučić, dodajući da su ga napadali oni koji danas “pravdaju poteze koji će da vode očuvanju priznanja Kosova”.

“To je usputno. Za nas je važno da gradimo dobre odnose, u Srbiji će Crna Gora imati uvek dobre prijatelje i otvorena vrata”, poručio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare