Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje snažniji pritisak velikih sila po pitanju razgovora sa Prištinom od decembra i januara naredne godine, kao i da do rešenja za Kosovo mora doći kroz dijalog te da u suprotnom "može nam se dogodi nekakav sukob".

Vučić je na konferenciji za novinare, u Predsedništvu Srbije, rekao da će se založiti za postizanje „kompromisnog rešenja“, dodajući da „ne treba da našoj deci ostavljamo zamrznuti konflikt“.

On je rekao da sukob u Nagorno-Karabahu govori kako neki zamrznuti konflikt „kada ga neko odmrzne“ može da bude katastrofalan.

„Najvažnija poruka za nas je poruka mira i dajaloga, poruka želje da nastavimo dijalog sa Prištinom“, rekao je Vučić i dodao da rešenje „možemo i moramo da postignemo kroz dijalog“, kao i da je „bolje da ga postignemo ranije nego da ga postignemo kasnije“.

„Neću da govorim o mogućim posledicama i na šta me sve to podseća i ko sve nije naučio lekciju. Ne treba da ostavljamo zamrznuti konflikt našoj deci“, naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da „u protivnom može nam se dogodi nekakav sukob“, navodeći da „moramo da izvučemo pouke iz 90-ih“ godina prošlog veka.

Prema njegovim rečima, šta god da se desi „uvek morate da računate na sopstvene snage“, zbog čega će Srbija nastaviti da jača vojno i ekonomski.

“Videlo se da svet osim saopštenjima je malo bio zainteresovan da reaguje. Drugačija je podela karata u svetu, a videlo se da šta god da se desi morate na sopstvene snage da se oslonite”, rekao je Vučić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar