Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom najavljenog ekološkog protesta ispred Predsedništva, da su protesti u Srbiji dozvoljeni, ali i poručio da o Rio Tintu neće odlučivati protesti, već građani.

„Protesti su dozvoljeni u ovoj zemlji. Nismo nikada kažnjavali ni one koji su protivzakonito održani ako nisu nasilni. Nasilne proteste nećemo dozvoliti, a o licemerju i svemu drugom onih koji protestuju mogu da govorim danima, jer su beskrajni. Nije Rio Tinto doveo Vučić, već Ðilas, Jeremić, Tadić i sve druge poličke partije koje su bile na vlasti“, podvukao je on.

Vučić je podsetio da su te ranije vlasti potpisale 11 papira u vezi Rio Tinta, a da ključni o eksploatacije niko još nije potpisao.

Kazao je da se sada ti političari bave Rio Tintom, ne što su počeli da brinu o narodu, već što bi da se dočepaju novca.

„Nećemo dozvoliti da upadnu u institucije jer će se vlast birati na izborima, ne upadom u institucije“, dodao je on odgovarajući na pitanje kako vidi karakter najavljenog protesta na koji je veliki broj funkcionera opozicionih partija najavili učešće svojih članova i sta se može očekivati na tom protestu te kakav je njegov odgovor na zahtev da se protera RIO Tinto iz Srbije

Vučić je kazao da ne vidi nikakvu posebnu temu za proteste, jer još niko nije doneo nikakve odluke, te da ako neko bude donosio odluku to će biti narod.

„A argument neće biti čija je motka veća ili ko ume da viče više, već potpuno slobodno će građani moći da se opredele. Da li na regionalnom ili nacionalnom nivou neka razmisle šta je bolje. Spremni smo da prihvatimo sve što kaže narod“, naglasio je on.

Vučić je rekao da oni koji pozivaju sada na protest nemaju nikakve ideje i program, planove, snove, čiji san je samo kako džepovi da im budu puni i zbog potpune nemoći političke protvnike tuku i ubijaju jer nemaju ništa da ponude.

Najavio je i da će se postarati da tog dana bude u zgradi Predsedništva, da će raditi i tog dana, iako, kako kažu njegovi politički protivnik se radi o neradnom danu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare