Foto: Printscreen/Tv Happy

Do Sretenja (15. februar) ćemo doneti novi paket ekonomske pomoći za naše kompanije, privredu, mala i srednja pa i velika preduzeća. Videćemo da li će to biti dva ili tri puta po polovina minimalca - još se nismo dogovorili, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na Hepi televiziji.

Vučić je najavio i sektorsku pomoć za turizam, pomoć turističkim vodičima, kao i pomoć autobuskim prevoznicima, koji će dobiti još jednu polovinu minimalca na pomoć koja se dodeljuje svim privrednicima.

Ova pomoć se, kako ističe, odnosi na 1.052.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, biće produžena i garantna šema podrške privredi – reč je o jeftinijim kreditima za čiju otplatu bankama garantuje država.

Prema njegovim rečima, trebalo bi da kroz ove kredite bude obezbeđeno još dva puta po 500 miliona evra.

Penzionerima paket vitamina

„Penzioneri će već u februaru dobiti penziju uvećanu za šest odsto. Gledaćemo da obezbedimo pakete za svakog penzionera sa vitaminima za jačanje imuniteta. Ali vakcinacija je suština“, naveo je Vučić.

Penzioneri bi do marta trebalo da dobiju pakete sa vitaminima C, D i cinkom, što su, kako je istakao – sitnice, „ali pokazuju deo brige da se izborimo za zdravlje“.

Pomoć i u kešu

On je najavio i pomoć građanima u gotovini, ali ne u iznosu od sto evra.

„Ne možemo po 100 evra. Verujem da će ta podrška biti u drugom delu godine, u nešto manjem iznosu“, istakao je on i dodato da će vrednost ove podrške građanima i privredi biti veća od milijardu evra.

Predsednik Srbije najavio je i da za sedam dana očekuje prve dogovore sa Američkom razvojnom bankom DFC, u vrednosti od „300, 400  miliona dolara“.

Kako kaže – veruje da nas čeka bolja godina od prethodne.

„Mnogo toga smo uradili u prošloj. Imajući u vidu šta se sve zbivalo, prošla nije bila toliko loša, osim što smo zbog pandemije izgubili mnogo ljudi. U narednnom periodu ćemo obezbediti značajan broj vakcina, i drago mi je što ćemo vakcinisati veliki broj građana“, rekao je Vučić.

On je najavio izgradnju šest auto-puteva.

Najteži moratorijum na porez

Vučić je istakao da je najteže pitanje – odlaganje plaćanja poreza odnosno moratorijum na poreze.

 

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare