Aleksandar Vučić na sajmu naoružanja Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Policija je štitila javni red i mir i ponašala se odgovorno. Da policija nije bila prisutna, da spreči da tuku narod, napali biste nas", rekao je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je posao države da štiti integritet svakog građanina u Srbiji

Da je došlo do nereda, ko bi tu izvukao deblji kraj, ne moram da vam objašnjavam, naveo je predsednik.

„Koliko sam saznao taj mural je uništen. Da je policija štitila mural, mural ne bi bio uništen. Policija je štitila građane od međusobnog sukoba. Policija je štitila javni red i mir i ponašala se profesionalno. Nismo štitili nijedan mural, ni grafit. Ja razumem da sam kriv svima za sve. Ostavite van tih besmislenih igara“, rekao je predsednik, a preneo Telegraf.

Mural sa likom Ratka Mladića, osuđenog u Hagu na doživotni zatvor, oslikan je letos na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića.

U utorak uveče je kordon policije blokirao Njegoševu ulicu i sve prilaze muralu Ratka Mladića u nameri da spreči aktiviste, građane, predstavnike NVO, ali i članove opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović da priđu muralu. Sinoćnji protest je završen bez većih incidenata, ali kako je najavljeno nastaviće se i narednih dana.

BONUS VIDEO Na mural Ratku Mladiću bačena bela boja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare