Vučić: Nismo dobili vakcine od EU, ne osećamo se „napušteno“

Politika 10. feb. 202120:40 > 11. feb. 2021 00:0512 komentara
Podeli:
Aleksandar Vučić Foto:FoNet/Xinhua

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas za Juronjuz da je Srbija dobila sve vakcine iz bilateralnih ugovora od Fajzera iz Amerike, kao i od Rusije i Kine, ali ne i od Evropske unije, dodavši da se zbog toga ne oseća "napušteno".

„Ne kritikujem nikoga, nadamo se da ćemo dobiti vakcine iz EU, ali moramo da brinemo o sebi“, rekao je Vučić, prenosi N1.

Na pitanje da li se oseća „napušteno“ od EU, Vučić je rekao da se Srbija ne oseća „napušteno“ i da to ne želi da komentariše, jer smo na evropskom putu i očekujemo mnogo od EU, ali da ipak moramo da brinemo sami o sebi.

„Vakcinisali smo više od 550.000 ljudi, više od 50.000 dobilo je drugu dozu, a očekujem da do kraja februara sa dve doze bude vakcinisano milion ljudi, što je oko 15 odsto populacije. Time bismo bili veoma zadovoljni“, kazao je Vučić.

Upitan o vakcinaciji u EU, Vučić je rekao da je EU velika sila, da se svi susreću sa nedostatkom vakcina, i dešava se isto ono što se pre godinu dana dešavalo sa respiratorima, ali se nada da će sve biti bolje.

Vučić je rekao da je od različitih partnera u svetu molio i tražio više vakcina za Srbiju, zbog čega smo sada spremni da doniramo neke vakcine zemljama u regionu, jer nam je potrebno da i one budu zaštićene kao Srbija.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar