Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su dva policajca privedna jer su poslati na pretres objekta (Veljka Belivuka), a da pritom nisu znali da je BIA već ugradila prislušne uređaje da prati aktivnost kriminalaca.

– Oni su ušli da pretresu stan i čuje se da konstatuju da vide pištolj, a onda se dogovore da nisu videli pištolj. Zato su policjjaci uhapšeni. Onda se zapitate ko ih je doveo, ko ih je štitio, i koje stajao iza njih – rekao je Vučić.

On je rekao da je odlučnost da se pobedi mafija velika.

“ Ako uđete u nečiju kuću a nikad ne izađete… Pa, pogledajte način na koji se brane svi oni, svi ćemo da ćutimo… Svi su naučeni na jednu istu rečenicu“, rekao je Vučić.

Dodao je i da je mnogo laži i podrške mafiji iz rezličitih sfera – mafijaškog dela policije sa različitim političarima na vlasti i u opoziciji na širenju lažu.

– Interesantno je bilo i to kako u jednom trenutku u borbi dve kriminalne grupe jedna ima informacije i dostupnost o kretanju druge i sa lakoćom izvšavala dela protiv te grupe. Ne bih isključlio da su razni visoki funkcioneri učestvovali u tome, iz različitih službi i policije. Onda je to učešće u zločinu bez presedana. Da li će se dokazati ili ne, na operativnom nivou nema sumnje da li je to moglo da se obavi bez podrkše, pa i prećutne saglasnosti. Zato ovako naporno radimo da se suprostavimo – rekao je Vučić.

On je pohvalio koordinisanost MUP i BIA i istakao da nikada nije bila bolja, kao i da nikada nisu bili bolje uvezani i zajednički radili.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare