Vučić Putin

Aleksandar Vučić je u emisiji na RTS rekao da je poslednji put sa Putinom razgovarao u vezi sa gasom, ali da se ne seća kada je to tačno bilo, te da može da proveri datum.

„Nisam se dugo čuo sa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim nikada nisam razgovarao“, rekao je večeras Vučić gostujući na RTS.

On je dodao da sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim nikada nije razgivarao.

„Za nas je dragocena svaka zemlja koja ne priznaje Kosovo, a to je i Kina i Rusija… Pritisci za sankcije su ključna tema, ja sam govorio poslednji uopšte. Premijer Luksemburga je rekao – zašto ne uvodiš sankcije. Iznenadio sam se zašto baš on tamo da insistira. Objasnio sam sve naše razloge. Mene je birao moj narod, šta hoćete da im kažem? Deset godina smo imali sankcije. Nama je Rusija uvela sankcije, ali mi imamo svoju moralnu obavezu“, rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras nakon sednice Vlade Srbije da je jednogasno usvojeno da se sutra ujutru na administrativnom prelazu sa Kosovom preda preda zahteva da se određeni broj bezbednosnih snaga Srbije vrati na Kosovo i Metohiju.

***

BONUS VIDEO: Vučić upitao međunarodnu zajednicu: Koji od šest dokumenata želite da poštujemo?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar