Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Vučić je gostujući na RTS-u izneo deo francusko-nemačkog predloga za dijalog Beograda i Prištine i ocenio da su zahtevi "najteži mogući za nas".

Naveo je da u članu 2 stoji: „Obe strane će se voditi ciljevima i principima predočenim u Povelji UN naročito onih koji se odnose na suverenu jednakost svih država na poštovanje njihove nezavisnosti, autonomije i teritorijalnog integriteta i prava na samoopredeljenje“. Šta vam dođe nego iz kože da iskočite, rekao je i dodao da to daju „Srbiji kojoj su uništili teritorijalni integritet i pravo na samoopredeljenje“.

„Član 3 – u skladu sa Poveljom UN strane rešavaju svaki spor isključivo mirnim sredstvima i uzdržavaju se od pretnje i upotrebe sile. Pa što se upotrebili silu protiv Srbije, mi nismo ni nogom zgazili na teritoriju druge zemlje. Zbog toga imamo 2.500 mrtvih ljudi, 82 deteta – i malu Milicu i malu Bojanu i malu Sanju“, rekao je, misleći na bombardovanje 1999.

„Na sve ovo ne možemo da kažemo ne, moramo da kažemo da moramo da razgovaramo“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

„U jednom od članova u poslednjem stavu se kaže – Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. Što znači da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u UN. Želim da ljudi u Srbiji to znaju… Zahtevi su najteži mogući za nas“, rekao je.

Situacija je na terenu takva da vri kod Srba i na severu i na jugu, rekao je i dodao da je Eskobar rekao da je to razumeo i video.

Podsetimo, na sednici vlade doneta je odluka da večeras u elektronskoj formi, a sutra ujutru na administrativnom prelazu komandantu Kfora uruči zahtev, koji je u skladu sa Relozucijom 1244. – da se određeni broj vojnog i policijskog osoblja, a radi se u stotinama do hiljadu, vrati na Kosovo, kazao je večeras posle sednice vlade predsednik Aleksandar Vučić.

BONUS VIDEO: I posle sastanka sa Lajčakom i Eskobarom – na terenu ostale barikade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar