Foto: Printscreen/Tv Pink

Na Kosovu i Metohiji je sada histerija oko izbora, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući najnovije provokacije albanskih političara u Kosovskoj Mitrovici i zahvalio Srbima na uzdržanoj reakiciji, koja je bila verbalna, a ne fizička.

„Mi moramo da čuvamo mir i stabilnost, ne zato što su oni jači, nego što to nama odgovara! Ne smemo sebi dozvoliti da reagujemo na njihove provokacije“, rekao je Vučić.

V.d. predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani i lider pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti obišli su juče pogon Trepče, a prištinski mediji prenose da su ih po ulasku u severni deo Kosovske Mitrovice okupljeni građani sprečili da prođu dalje.

Mediji su objavili snimak na kome se vide okupljeni građani koji su opkolili konvoj vozila, nakon čega su se Kurti i Osmani sa obezbeđenjem vratili preko mosta u južni deo grada.

„Šta ste očekivali, došli ste kod Srba da ih vređate, ponižavate i da im kažete otprilike – ovo nije vaše. Srbi su se suzdržali“, rekao je Vučić za TV Pink, gde se uključio iz Pariza.

Vučić je govoreći o proterivanju srpskih državljana iz Crne Gore rekao da je to bez presedana.

„Da maltretirate ljude, da ih držite na granici zato što imaju nekoliko srpskih trobojki, zamislite kažu imali su tri lap topa“, rekao je on, podsećajući da su srpski državljani imali ugovore potpisane sa svojim poslodavcima o radnom angažovanju.

„Mi moramo da pokažemo strpljenje, da pokažemo da smo odgovorniji i veći u svakom smislu i da ne ugrozimo položaj Srba u Crnoj Gori“, istakao je predsednik Srbije.

.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar