Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Nadležni organi će ispitati navode o pola miliona franaka v.d. direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka na računu u švajcarskoj banci, izjavio je danas predsednik Alekasndar Vučić prilikom obeležavanja početka radova na izgradnji saobraćajnice Sremska Rača – Kuzmin. Usput, Vučić je okupljenim predstavnicima medija rekao "da će im ostaviti Drobnjaka, da odogovri na pitanja", što se prvom čoveku Puteva Srbije nije preterano dopalo.

Naime, Vučić je rekao da Drobnjak ima obavezu da odgovori na pitanja, dok je Zoran Drobnjak stajao iza njega, odmahivao glavom i, pa slobodno možemo reći – prevrtao očima.

Čini se da predsednik nije svim „sledbenicima“ simpatičan, već da prosto moraju tako… Ipak je šef šef.

Kako je Zoran Drobnjak na kraju ipak pokazao da Vučića „ne gotivi“, pogledajte u videu:

Podsetimo, Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara rekao da je “licemerno” od strane medija koji pišu o Drobnjakovom računu “nije primećeno” da u istoj švajcarskoj banci račune “sa mnogo većim iznosima novca” imaju i drugi, o kojima se u tim medijima piše pohvalno.

Zatim je pitao Drobnjaka, koji je prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji auto-puta prema Sarajevu, “kada je stavio novac” na račun, na šta je on odgovorio da je to bilo 2007. godine.

Istraživački portal KRIK je u međunarodnom projektu “Švajcarske tajne” prethodnih dana objavio da je Zoran Drobnjak 2007. godine otvorio račun u banci “Credit Suisse” u Švajcarskoj, da bi godinu dana kasnije na njemu imao oko pola miliona franaka ili oko 300.000 evra.

***

BONUS VIDEO: Najava novina NOVA za 2. mart