Aleksandar Vučić FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija mora da ide u Evorpsku uniju navodeći da je to budućnost naše dece, ali i dodao da naša zemlja mora imati hrabrosti da pokaže da hoće da sačuva svoju samostalnost. On je večeras uručio vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u Palati Srbija.

Aleksandar Vučić je poručio da će Srbija čuvati svoja tradicionalna prijateljstva, ali i da će biti na evropskom putu.

„Moramo da idemo u Evorpu i da gledamo u Evropu da bismo imali budućnost za našu decu, ali moramo imati hrabrosti da im kažemo da hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost i da imamo svoje mišljenje koje ne mora uvek da im se svidi“, rekao je predsednik Srbije.

Govoreći o svom novom predstojećem predsedničkom mandatu, Vučić je istakao da ne postoji „veća čast nego da dvaput zaredom dobije u prvom krugu tako veliku podršku naroda“.

„Ne postoji ni veća obaveza od te, posebno u teškim trenucima i vremenima“, dodao je Vučić.

Vučić je istakao da bez privlačenja investicija ne bi bilo snažnije Srbije.

On se obratio i svim Srbima u regionu navodeći da niko „ne može da sruši srpsko jedinstvo“.

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ bg

„Imamo Vidovdan, praznik nad praznicima, koje će uvek da nas okuplja i na Vidovdan Srbi ne napadaju Srbe. Veliki narodi, poput nemačkog, čuvanjem jezika i kulture su uspeli da sačuvaju ono što je najvrednije za njih i mi Srbi to moramo da uradimo, ali na Vidovdan moramo da gledamo i ljude u našoj zemlji, našu mađarsku i bošnjačku braću, ali i druge, Rusine, Slovake, Hrvate, romsku braću… Jednako smo siromašni i jednako smo bogati u ovoj zemlji“, rekao je Vučić na ceremoniji.

Predsednik Srbije je u Palati Srbija večeras uručio vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, a na ceremoniji pored članova Vlade Srbije, prisustvuje i državni vrh iz Republike Srpske.

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVICC/ bg

„Vidovdan je najvažniji znak na našem nacionalnom nebu. On je putokaz za zvezde čiji sjaj pratimo… Za nas je Vidovdan najprecizniji način merenja vremena“, rekao je Vučić tokom obraćanja dobitnicima odlikovanja.

On je istakao da Vidovdan treba da bude „simbol koji treba da nas natera da stvaramo nove simbole“.

Među dobitnicima odlikovanja su bivši prmeijer Japana Šinzo Abe, novinarka Ljiljana Smajlović, holivudski glumac Rejf Fajns, zatim Andrea Bočeli, pevačica Mariza, srpski glumac Mlioš Biković, zatim selektori fudbalske i košarkaške reprezentacije Dragan Stojković Piksi i Svetislav Pešić, akademik Vasilije Krestić, reditelj Egon Savin, dečije pozorište u Subotici, gimnazija u Čačku…

BONUS VIDEO – Vučić zbog pitanja o Dijani Hrkalović napao Novu S

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare