Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da za njega politika ne znači laskanje ljudima, već donošenje bolnih odluka.

Politika je vizija i ispunjenje postavljenih ciljeva, rekao je Vučić na Bledskom bezbednosnom forumu.

Naš posao je da služimo narodu i zemlji. Ljudi treba da procene kako to radimo, izjavio je Vučić.

Mišel: Budućnost EU nezamisliva bez Zapadnog Balkana

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da je budućnost Evropske unije nezamisliva bez zemalja Zapadnog Balkana.

On je dodao da EU nije statična, već dinamična unija.

Počeli smo sa šest članica, a sada nas je 27 i svako proširenje je EU učinila boljom, kao uniju ideja, solidarnosti, inovacija i različitosti, izjavio je Mišel.

Koliko je EU važna za Zapadni Balkan, toliko je taj region važan za Uniju, rekao je Mišel, uz poruku: Zajedno možemo izgraditi evropsku budućnost za bolji svet.

Sasoli: Potrebno uložiti novu energiju u proces proširenja

Predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli izjavio je da su zemlje Zapadnog Balkana deo istorije Evropske unije, sa čijim članicama dele zajednički identitet.

Zbog toga moramo biti posvećeni procesu proširenja EU. Te zemlje žele da postanu deo evropske porodice, rekao je Sasoli.

Odlaganje priključenja zemalja Zapadnog Balkana EU može koristiti našim protivnicima, izjavio je Sasoli, uz ocenu da je potrebno uložiti novu energiju u proces proširenja EU.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare