Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić Sergey Lavrov
Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je se komplikuje pitanje dolaska ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Beograd.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bratislavi, gde učestvuje na godišnjem „GLOBSEC 2022 Forumu“, da se komplikuje situacija oko posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu 7. juna.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara Pinka da li ga je neko u Bratislavi pitao nešto oko dolaska Sergeja Lavrova u Beograd i da li se komplikuje situacija oko njegovog dolaska.

„Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov, šta… i drugo…, videćemo“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zbog dolaska Lavrova nemački kancelar Olaf Šolc ne dođe u najavljenu posetu Srbiji 10. juna i da li bi to bila loša vest za Srbiju, Vučić je rekao da bi svakako bila loša vest za našu zemlju.

„Zamislite da Šolc kaže prvo jedno pa onda da ne želi da dođe ili da ne može da dođe, bila bi loša vest“, istakao je Vučić i dodao:

„Da li postoji za tako nešto šansa, pa uvek postoji, ali nadam se da se to neće dogoditi. Prvo da vidimo da li će doći Lavrov, pa sve drugo. Ima i reakcija drugih zemalja“.

Inače, poseta ruskog šefa diplomatije planirana je za 7. jun, kako je prva objavila Nova.rs.

Lavrov je u Srbiju trebalo da dođe tri dana pre nemačkog kancelara Olafa Šolca i prvi put od početka invazije Rusije na Ukrajinu.

Poseta Lavrova, inače, dolazi u vreme velikih pritisaka na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, nakon najavljenih razgovora Vučića i Vladimira Putina oko gasa. Ovo bi bila prva poseta jednog visokog ruskog zvaničnika Srbiji od izbijanja ukrajinske krize i do nje dolazi u trenutku kada je EU usvojila najžešći paket sankcija kojima se Srbija, nije pridružila.

Lavrov je trebalo da prisustvuje i prijemu povodom Dana Rusije, koji će 7. juna organizovati ruska Ambasada u Beogradu.

Lavrov je poslednji put u Beogradu bio u oktobru 2021.

BONUS VIDEO: Vučić: Moja dužnost je briga za Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)