Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je iz Pariza, nakon video samita o Kosovu, da to što je sin savetnika Ivice Dačića učestovao večeras na nasilnim protestima ne mora da ima veze sa Dačićem, naprotiv.

On kaže da je reč o čoveku kojima ima više od 40 godina, koji je „jurišao“ na Skupštinu, a reč je, kaže, o „tajkunskom sinu i multimilioneru“.

„Ta koalicija tajkuna i nasilnika je neverovatna u srpskoj politici. Imate tajkune političare, tajkune sinove i druge koji su valjda nezadovoljni što imaju tolike milione evra, ali bi još, kao i sve druge grupe nasilnika, koji misle da mogu da ušićare nešto“, rekao je Vučić.

On kaže da se poslednjih dana od makroa prave narodni heroji, da oni sole pamet i postaju heroji države.

„Izvesni Sloba Robija nam postaje heroj države, najgori društveni talog je trebalo da nam postane heroji društva jer su nasilni i trebalo je da obave prljav posao za tajkune koji su željni vlasti“, rekao je Vučić.

Kaže da naravno na protestima ima i normalnih ljudi, koji protestuju zato što nisu zadovoljni, ali da su i oni žrtve takvih ljudi, a rizukuju svoje zdravlje.

„Da ne govorim o tome koliko je zastrašujuća činjenica da imamo najgori dan kad je reč o koronavirusu, što je rezultat onoga od pre pet dana, ne dvadeset ili 15 dana, posebno broj zaraženih koji je ubedljivo najveći otkad imamo pandemiju“, rekao je Vučić

Pita kako smo do toga došli, čijim pozivanjem na ulice, neodgovornošću i neozbiljnošću.

„Neki koji su tobož bojkotovali izbore danas su hteli da zatvore auto-put ka Novom Sadu. To je čisti terorizam. Ko ste vi da zatvarate auto-puteve, mislite da je moguće da maltretirate celu zemlju i sve ljude“, upitao je Vučić.

Naglasio je da je ponosan na to što su građani Srbije strpljivi.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare