Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u Palati Srbija govorio o novim planovima i programima za razvoj Srbije, a onda je građanima saopštio važne političke i ekonomske vesti. Između ostalog, Vučić je pričao i o različitim malverzacijama i "muljažama" političkih aktera, a u jednom momentu je bukvalno priznao da SNS i SPS hoće da nastave s muljačinama. Da, predsednik Srbije je to izjavio.

Mesecima unazad se govori da su dva koaliciona partnera, Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) koji čine okosnicu vlasti u Srbiji, iznenada ušli u nestabilne odnose.

Bilo je tu raznih „prepucavanja“ među članovima partija, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u sinoćnjem obraćanju u Palati Srbija potvrdio da „u redovima koalicije postoji pobuna jer žele da nastave sa muljačinama“.

Pročitajte još:

„Imamo pobunu i kod koalicionih partnera zato što hoće da nastave sa muljačinama. I unutar partije kojoj sam do juče pripadao isto tako“, rekao je predsednik. Potom je ćutao nekoliko sekundi, pa nastavio:

„A ne, ne, vi to hoćete da krademo? Nećemo ništa da krademo. Mi to polazimo od sebe“, rekao je predsednik.

Kada je predsednik izgovorio to što je izgovorio, opet je ućutao. Nekoliko sekundi je, pretpostavljamo, razmišljao o tome što je rekao. Ali da povuče reči nazad – bilo je kasno jer je ovaj kratki govor vrlo brzo dospeo na Tviter gde su komentari počeli da se ređaju jedan za drugim.

„Konačno! Hoće da ih tuži neko sad?“

„Red bi bio da ih pohapsi kad već zna da kradu“

„Predsedniče, šta ćete vi preduzeti povodom saznanja o muljačinama? Ako su muljatori poznati, trebalo bi da podnesete krivične prijave. Ukoliko to ne učinite, a znate ko su, vi ste prikrivač“

„Do juče je i on krao, ali od danas prestaje“

„Velja je to slikovitije rekao: ajde da kraduckate, ali vi kradete“

„Muljao si, Šojiću“

„A s kim ovaj razgovara?“

„Predsednik sam napustio partiju i otišao u opoziciju, ne verujem“

„Ne da muljaju, nego su se debelo uvalili u mulj“, samo su neki od komentara.

BONUS VIDEO: Borislav Novaković: Vučić neće popustiti pred činjenicama, njega istina mnogo ne pogađa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare