Na konferenciji za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Ane Brnabić gde smo čuli da je premijerka dala "poluostavku", a predsednik najavio vanredne izbore, desila se jedna "čudna" situacija - predsednik Vučić je, zanesen pitanjem novinarke televizije Pink, počeo da se svađa sa ljudima koji se nisu nalazili u prostoriji u momentima kad im se obraćao.

Nako najave izbora, polustavke Ane Brnabić, priče o povećanjama plata i penzija, došla su na red i novinarska pitanja. Kao po običaju, novinari režimskih medija nemestili su svojim pitanjima nekoliko „voleja“ Vučiću koji je konferenciju za medije iskoristio za raspravu sa ljudima koji u datom momentu nisu mogli da mu odgovore, jer nisu bili u prostoriji dok im se predsednik obraćao.

PROČITAJTE JOŠ....

„Kažete da hoćemo da damo nacioanlne parkove. Šta vas briga što lažete, još jedna u nizu bezbrojnih laži… I tome kraja nema.. Bukvalno nema kraja tome“, započeo je Vučić.

Predsednik je zatim prešao na priču o aferi „Jovanjica“ koju inače niko nije ni pomenuo na konferenciji, a potom je pričao kako neko tamo „najgore predstavio kao najbolje“.

„I šta ćemo sa aferom Jovanjica? Ovaj čita ovu knjigu, ovaj svira ovaj instrument, ovaj ovo… A Vučić? Zlikovac. Kako kažu ovi novinari, ovi botovi Šolakovi – ‘da mu onaj moj može da vam ispriča koliko su para sklonili u Kinu’… Onda njih 500 se nalepi: ‘U Kinu sklonili pare?’ Ajde bre, budale jedne, sram vas bilo da pričate gluposti. Sram vas bre bilo više da izmišljate gluposti najgore. Čuj u Kini neko drži pare? Nemam nijedan račun na svetu, osim u ovoj zemlji.. Kako vas ne mrzi više da lažete. Kako vas ne mrzi više da obmanjujete javnost? Valjda polazite od sebe, znate da biste i vi nešto preprodali, pa da uzmete proviziju, pa mislite da mi zbog toga donosimo zakone. A mi samo tražimo korporativno upravljenje, tražimo da se na moderan način upravlja sa preduzećima“, rekao je predsednik.

Vučić se potom požalio da ima velike probleme zbog ove ideje.

„Imamo pobunu kod koalicionih partnera zato što hoće da nastave sa muljačinama. I unutar partije u kojoj sam juče pripadao isto tako… ‘A, ne, ne.. Vi to hoćete da kradete.’ Ne, nećemo ništa da krademo, a vi polazite od sebe. Vi biste svakome u ruku džep da stavite, pa mislite da ćemo i mi“, završio je Vučić obraćanje „nekome“.

A šta je sve Vučić rekao na konferenciji za medije koja je najvljena kao ona posle koje će mnogo toga biti novo na političkoj sceni Srbije, pročitajte u posebnoj vesti.

BONUS VIDEO: Protesti podsetili Vučića da primi građane?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare