Aleksandar Vučić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako je izlaznost od 28 odsto u redu kada je reč o izborima na kojima je, na primer, za evroparlamentarku izabrana Tanja Fajon, a nije dovoljna ni 50 odsto izlaznost na izborima ako dobija SNS, zapitao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije je, navodeći i taj argument, odbacio kritike pojedinih evroparlamentaraca, među njima i Tanje Fajon, na račun izlaznosti na izborima u Srbiji, te naveo da je upravo Fajon dobila svoj mandat u EP na izborima na kojima je izlaznost bila samo 28 odsto.

Na konstataciju novinara u Briselu da su se u EP mogle čuti kritike da je mala izlaznost u Srbiji od 50 odsto, a da je, kada je izborima za EP izlaznost bila ista tolika, rečeno da je ta izlaznost najveća ikada u istoriji, te da je i, primera radi, Tanja Fajon izabrana sa 28 odsto, Vučić je odgovorio:

„Nije Fajon dobila 28 odsto nikad. Nego je tolika bila izlaznost. Ovo su za nju pusti snovi da dođe do tih brojeva. Smeju im se svi, samo neće da im kažu u lice svima koji govore da je mala izlaznost 50 odsto i to u doba korone“, rekao je Vučić.

Naveo je i da bi, po poslednjim istraživanjima, kada bi izbori bili održani sad u nedelju, izlaznost bila za dva odsto manja.

„A, uskoro će i izbori u Sloveniji, pa ćemo da vidimo kakva će da bude izlaznost, a i imaćemo mnogo pitanja po pitanju statusa Srba u Sloveniji“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare