Foto: JOHANNA GERON / AFP / Profimedia, MARTIN DIVISEK

Predsednik Aleksandar Vučić govorio je kratko u Skupštini o detaljima razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i ostalih lidera Evropa, a koji se tiču pitanja Kosova.

Sve događaje sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na blogu Nova.rs.

Vučić je u Skupštini, gde i danas prisustvuje sednice podelio sa narodnim poslanicima i građanima detalje sa sastanaka predsednika Rusije Vladimira Putina i drugih evropskih lidera.

„Što se nas tiče, Boga molimo, da samo mir zavlada što pre. Vidim da je to zabranjena reč svuda, jer ne sme mir da bude, već mora da bude pobeđena jedna ili druga strana. Samo bi nas mir spasio, a ovako svaki nastavak rat – mi nagrabusimo. Zato što niko neće nas da trpi i to ne zbog sankcija Rusiji, već zbog toga da se Putin ne bi pozvao na kosovski presedan. Jer je on to njima govorio u razgovorima, to su mi rekli Šolc, Makron ili Šarl Mišel“, rekao je Vučić i dodao:

„Da li bi se u budućnosti pozivao na to ili ne, to je druga stvar. Imamo korektan odnos, ali ja mislim da samo ne treba da se igramo sa tim i da bagatelišom potencijalne pretnje koje dolaze sa Zapada. Nije ovde pitanje ljubavi, ideologije, već opstanka našeg naroda i države. A za nas je bolje da malo manje učestvujemo u rijalitiju ‘Tri karte za Holivud'“, rekao je Vučić.

Bonus video: Vučić – Ponosan sam na sankcije iz 1999. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar