FOTO: Instagram / Budućnost Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, kojeg je zamolio da prenese pozdrave predsedniku Vladimiru Putinu, uz čestitke za novogodišnje i Božićne praznike, kao i najbolje želje za napredak Ruske Federacije i blagostanje ruskog naroda.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su konstatovali da su prošlonedeljni temeljni razgovori dveju delegacija, prilikom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, potvrdili strateško opredeljenje dveju zemalja da, na osnovama izuzetnog uzajamnog poštovanja, nastave da razvijaju odnose u svim oblastima.

Vučić i Bocan-Harčenko su na osnovu dogovorenog na sastanku sa ministrom Lavrovim posebnu pažnju posvetili realizaciji konkretnih zajedničkih projekata i konstatovali da su radovi na gasovodu kroz Srbiju pri samom kraju, kao i to da se nastavljaju radovi na deonici železničke pruge do Novog Sada, koju gradi RŽD.

Dvojica sagovornika su, takođe, istakla značaj ceremonije paljenja Večne vatre na Groblju oslobodilaca Beograda. Vučić je još jednom istakao zajedničku slobodarsku tradiciju srpskog i ruskog naroda i njihovu borbu za mir i naglasio da ne postoji važnija misija od očuvanja istine o toj pravednoj borbi.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o rezultatima ruskih stručnjaka u borbi protiv KOVID-19 i ruskoj vakcini.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare