Suzana Vasiljević Foto: Printscreen/Pink

Govoreći o otovaranju panoramske žičare na Zlatiboru, savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević, rekla je kako se predsednik jako radovao toj gondoli, kao što se raduje i gondoli na Kalemegdanu i istakla da ga niko neće sprečiti da taj projekat i realizuje.

U četvrtak je na Zlatiboru puštena u rad panoramska žičara s kabinama koja povezuje centar Zlatibora i planinski vrh Tornik, a tom događaju je osim predsedika opštine Čajetina Milana Stamatovića prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Povezane vesti:

Gostujući u emisji Hit tvit, savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević, rekla da se predsednik jako radovao ovom događaju.

„Predsednik Vučić se jako radovao gondoli na Zlatiboru, raduje se i gondoli i na Kalemegdanu. Niko ne može u tome da ga spreči. Niko ga neće sprečiti da i taj projekat završi. Znam čoveka“, rekla je Vasiljević..

Ispričala je kako je pre osam godina, kada je kretao projekat „Beograd na vodi“, sreo otac njenog prijatelja, koji je je penzionisani arhitekta.

„Rekao mi je ‘Pozdravi šefa i reci mu da odustane. To je projekat koji je nemoguć. Ja sam kao student, pre pedesetak godina, radio na tom projektu. To se desiti neće. Svi koji su probali su propali i ništa od toga nije bilo.’ Evo, mi danas imamo Beograd na vodi“, ispričala je ona.

U martu 2019. godine na Kalemegdanu su posečena stabla u blizini skejt parka, što je bio uvod u izgradnju gondole koja je, kako su tada najavljivali predstavnici gradskih vlasti, trebalo da povezuje dve obale Save u Beogradu.

Međutim, od izgradnje gondole, se bar za sada odustalo nakon pritiska domaće i međunarodne stručne javnosti, da bi gondola ugrozila područje Kalemegdana kao kulturnog dobra.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare