Foto: Tanjug live

 Osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) Marko Bastać izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandra Vučić tokom puštanja u rad panoramaske, Gold gondole na Zlatiboru najavio izgradnju gondole u Beogradu.

Bastać je pisanoj izjavi naglasio da bi izgradnja žičare na Kalemegdanu bila pogubna po tvrđavu i naveo da su domaći stručnjaci, međunarodne organizacije i Upravni sud ocenili da bi sprovođenje tog projekta bio „zločin protiv kulturno-istorijskog nasleđa“ Beograda.

„Zajedno sa građanima, proveli smo dane dežurajući na Kalemegdanu kako bismo sprečili bagere, rušitelje, pa čak i huligane koje je angažovao (zamenik gradonačelnika Beograda) Goran Vesić kako bi nasred najvećeg beogradskog parka zidao početnu stanicu žičare u formi kafane“, rekao je Bastać.

Bastać je dodao da Vučić nije bio precizan i da se zna na koju gondolu misli kada je najavio u Beogradu, te je naglasio da prvo očekuje stručnu javnu raspravu pre nego što radovi počnu, u slučaju da je reč o nekoj novoj lokaciji.

„Ako se pak misli na gondolu na Kalemegdanu, poručujemo Vućiću da ćemo kao i prethodni put Kalemegdan braniti telima i da žičare na Kalemegdanu neće biti“, istakao je Bastać.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare