Foto: Printscreen/TvHappy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će glumci u Srbiji uvek imati novca za serije i filmove, i "svu slobodu da u diktaturi kažu šta misle i kako misle", ali da kad uđu u politiku, treba da budu spremni da prime politički odgovor.

Vučić je govorio i o situaciji sa litijumom u Srbiji, i na pitanje da li je istina da je kompanija Volvo trebalo da započne izgradnju fabrike električnih automobila u Srbiji, Vučić je naveo da jeste.

„Ja sam svu svoju ljubav i energiju uložio u to. Tako sam se nadao tome, kao Volksfagenu nekada. A što se tiče litijuma, takvu smo grešku napravili, ja sam najkrivlji za to što sam dozvolio da po jednom pitanju ulica pobedi. Nerazumavanje, loše objašnjavanje, naš nerad, neangažovanost, nebriga da se nešto predstavi na bolji način.. Mi smo mogli ceo lanac da napravimo sa električnim automobilima završimo lanac ovde i da ljudi u Podrinju i bacaju pare. Da imate minimalnu platu od 1.000 evra danas, a kasnije prosečnu 1.600 evra, to bi bili prihodi za opštinu pet, pest puta veći, ne bi znali šta će sa parama… Ali takvi smo, prokletstvo neko u nama“, rekao je Vučić.

Predsednik je zatim govorio o „profesionalnim demonstrantima“ i reagovao na snimak Aleksandra Jovanovića Ćute koji je naveo da Vučić ima problem jer svakih pet minuta ponavlja ‘možete da me ubijete’, a da „Jovanov, Bakarec i Vučićević i ove nakaze svaki dan pojavljuju i pljuju i truju ljude“.

„Veoma poštujem Jovanova, Bakareca i Vučićevića. Mislim da Milenka Jovanova ne pamtim kad sam video kod mene, Bakareca godinama nisam video, osim na telima stranke, Vučićevića nešto češće.. Da ljude nazivate nakazama i da posle toga govorite o targetiranjima i mržnji. A da ja nisam normalan, to je u redu. Kada je krenulo sve ovo, noćima nisam spavao. Pratili smo akciju hapšenja kriminalca iz Mladenovca, i sad ja računam da svaki normalan čovek u Srbiji zna da mu predsednik nije savršen, nije bezgrešan, svakog dana grešim. Ali da sam satkan od emocija i da razumeju da je meni možda i malo teže nego njima, jer ja znam i detalje koje oni ne znaju i koje verovatno neće nikada ni saznati“, naveo je Vučić.

Predsedniku je zatim, kako je naveo, prišao neko iz njegovog tima savetnika i rekao da „oni rade samo jednu stvar i targetuju njega jer je on jedina smetnja tajkunskoj pobedi i da ova zemlja postane akcionarasko društvo Dragana Šolaka“.

Vučić je rekao i da će glumci u Srbiji uvek imati „svu slobodu da u diktaturi kažu šta misle i kako misle“, ali da kad uđu u politiku, treba da budu spremni da prime politički odgovor.

„Kad uđete u politiku, da se bavite politikom, onda budite spremni da primite politički odgovor. Ali mi ne smemo da uđemo u odgovor koji će da bude ‘Ti si antisrpsko đubre, ti si ovakav, ti si onakav'“, rekao je Vučić za TV Hepi govoreći o glumcima koji su učestvovali na protestima „Srbija protiv nasilja“.

Naveo je da je od početka protesta, prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja koje je on naručio, povećana podrška njemu i Srpskoj naprednoj stranci, dok je rejting opozicije u padu.

Vučić je kazao da je vlast imala „dve ili tri greške u reakciji na početku“, ali da je opozicija pokazala „raskošni talenat sopstvene netalentovasti, raskošni talenat za pokazivanje sopstvene mržnje i nepodnošljivu lakoću neodgovornosti“.

***

BONUS VIDEO: Dramatičan apel Marinike Tepić: Vučiću, ne pominjite više Danila, Milicu i Vukana kao buduće žrtve ubistva, potpuno ste pogubili razum

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare