Spomenik Milici Rakić i Aleksadnar Vučić Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je za Nova.rs da odluka predsednika Vučića da lično od svoje plate restaurira statuu stradale devojčice Milice Rakić predstavlja kontinutitet ideja još iz vremena radikala. Pored toga, Milivojević dodaje da bi ovo mogao biti dobar potez u kampanji jer najmanje tri četvrtine pripadnika SNS ne želi NATO, od čijih napada je i tragično stradala devojčica.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue Milice Rakić, nastradale devojčice u bombardovanju NATO, koja je nestala pre nekoliko dana iz Tašmajdanskog parka a pronađena je jutros u jednom beogradskom parku.

Analitičar Cvijetin Milivojević rekao je za Nova.rs da ovakva odluka Vučića predstavlja kontinuitet u onome što je deo „radikalskog vremena i nasleđa“.

„Pamtim ga još kao radikala i on je često navodio taj primer svemu što je dolazilo iz zemalja NATO-a. To je ono čuveno radikalsko vreme, a ovaj primer služio je kao ilustracija da se tzv. ‘proevropskim snagama’ objasni šta je to NATO radio. Ova Vučićeva odluka ima kontinuitet u njegovom razmišljanju i moram da priznam da mi je nedavno palo na pamet da bi on tim povodom i mogao da uradi nešto“, priča Milivojević za Nova.rs.

On kaže da je prava šteta što neko iz opozicije nije reagovao, te da je prava šteta što se to nije desilo.

„Kada je reč o ovoj odluci, rekao bih da to ima veze i sa istraživanjem javnog mnjenja. Imajte u vidu da je više od tri četvrtine glasača SNS protiv bilo kakva saradnje sa NATO i upravo kampanja protiv Ponoša koga mediji povezuju sa NATO predstavlja samo deo kampanje. Vučić sluša taj deo biračkog tela. Sa druge strane, mislim da je Ponoš stidljivo spominjao svoju generalsku karijeru i smatram da je to potpuno pogrešno. On mora da naglašava tu patriotsku notu, vojnik je i treba da bude ponosan na to“, zaključio je Milivojević.

Bonus video: Ponoš: Istina je, popravljao sam mašine za veš i vozio štekere bratu na Buvljak

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar