Dušica Sremčević, žena heroj koja je ustala protiv nasilja od strane bivšeg supruga M. B. iz Kraljeva, biće jedan od govornika na danasšnjem protestu "Srbija protiv nasilja". Njen potresan apel i vapaj za pomoć podigao je Srbiju na noge, a ova žena bila je prinuđena da pomoć zatraži od javnosti i medija jer institucije nisu učinile ništa da je zaštite od supruga-nasilnika koji joj je pretio smrću.

Nesrećna žena ispričala je za Nova.rs da je krajem prošle godine bivši suprug sačekao na ulazu zgrade i tada je brutalno pretukao. Tom prilikom, njoj su polomljeni zubi, zadobila je povrede glave, a nasilnik je za ovo svirepo delo dobio mizernu kaznu i na kraju je samo tri meseca proveo iza rešetaka.

Pročitajte još:

Dušica Sremčević za portal Nova.rs ispričala je da je dolazak na protest njena dužnost.

„Organizatori su me pozvali da prisustvujem protestu. Na ovim protestima su obični ljudi, dobronamerni, koji žele bolju budućnost za našu decu, a ti isti ljudi delili su moju objavu i oni su zaslužni što je ista stigla do medija“, kaže za Nova.rs Dušica.

Foto: Privatna arhiva

Ona je istakla da su njena deca sada dobro, ali da o njima ne želi da govori jer najmanje što im treba jeste bilo kakav vid medijske pažnje. Na pitanje kako je posle svega, ističe da je i dalje u strahu.

„Ja? Pa nisam dobro, ne znam šta će biti sa tim čovekom dalje, zasad imam informaciju da je u pritvoru mesec dana, ali za dalje će se videti. Sada je, naravno, još više iznerviran i šta će iz svega ovoga proizaći je misterija“, napoimnjiće Dušica.

Foto: Privatna arhiva

Naglašava da je za prethodno delo njen suprug „nagrađen“ sa tri meseca zatvora, nakon čega je bio još mesec dana u kućnom zatvoru, a potom i na slobodi, te je logičan sled događa da će nasilnik samo nastaviti po starom.

„Želim samo da ostanem živa bar dok deca ne odrastu i postanu svoji ljudi. Mnogi su me savetovali da napustim zemlju, što nije isključeno, ali onda zastanem i zapitam se, zašto bih ja morala da bežim, šta sam ja kome loše uradila?“, zaključuje hrabra majka.

Podsetimo, u potresnoj ispovesti za naš portal, Dušica je ranije ispričala da je njena agonija počela čim se udala, ali da nije imala hrabrosti da se razvede i prijavi slučaj.

Foto: Privatna arhiva

Do napada na nju došlo je prošle godine, nakon što je bivši suprug insistirao da vidi dete u periodu koje mu nije sudski predviđeno, a ona je to odbila jer je mlađi sin morao da uči za školu. Kobnog dana kada se napad desio, sin ju je pozvao jer je otac insistirao da se vidi s detetom. Ona je napustila poslovni sastanak i uputila se kući, a nasilnik ju je čekao kod zgrade, i tada nasrnuo na nju. Udarao je, a nakon što se onesvestila, nastavio je da je udara i potom pobegao.

Dušica pretpostavlja da je pomislio da ju je ubio.

Osnovni sud u Kraljevu, osudio ga je na 10 meseci zatvora, ali je tu odluku preinačio Viši sud koji je smanjio na šest meseci. Epilog je bio sledeći – nasilnik je tri meseca proveo iza rešetaka, mesec dana u kućnom zatvoru, da bi potom bio pušten na uslovnu slobodu.

Foto: Privatna arhiva

Nove pretnje su počele jula ove godine, kada je nesrećna žena zatražila nadoknadu štete, nakon čega joj je bivši suprug poručio preko desetogodišnjeg sina da će je ubiti. Ceo slučaj je prijavila policiji, a kako pomaka nije bilo i iz straha od supruga, Dušica je odlučila da pomoć i zaštitu potraži u medijima.

Foto: Privatna arhiva

Nakon burne reakcije javnosti na jezivi slučaj, nasilnik je prvobitno priveden i određena mu je zabrana prilaska i komunikacije do 48 sati za sa bivšom suprugom i decom, nakon čega je mera produžena, a potom je i preinačena u pritvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar