Dušan Borković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Brojni zaposleni u javnim preduzećima juga Srbije, Gradskoj upravi i Komunalnoj miliciji iz Niša, predstavnici mesnih i drugih odbora i članovi i simpatizeri SNS-a okupljaće se danas u 14:30 u različitim delovima parka Čair kako bi organizovano krenuli ka kolskom ulazu hale "Čair" gde u 17 sati počinje završna konvencija SNS-a na kojoj će govoriti član SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Članovima stranke stigla su detaljna uputstva o ponašanju i oblačenju, ali i majice sa natpisom "Mi nismo genocidan narod", pišu "Južne vesti".

Dva i po sata pre nego što počne miting izborne liste „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ gde će se obratiti predsednik Srbije i nekadašnji predsednik SNS-a Aleksandar Vučić po kom se i lista zove, biće organizovano okupljanje onih koji želi ili moraju, kako sami kažu.

„Okupljanje za završni miting u hali ‘Čair’ je u 14:30 kod ‘Željinog’ igrališta. Molim sve prijavljene da dođu i ne kasne. Zajedno krećemo sa mesta okupljanja i idemo ka ulazu koji je rezervisan za naš mesni odbor“, piše u prepisci jednog SNS odbora, navode „Južne vesti“.

Osim tačnih lokacija okupljanja, poslati su precizno uputstvo ponašanja i dres-kod.

„Nema odvajanja i ulaska posebno, svi ulazimo na jedan ulaz, a to je kolski ulaz kod biletarnice. Svi moramo da budemo obučeni u nešto belo u gornjem delu. Kada uđemo, svi prijavljeni će telefonom biti provereni da li su u hali. Nema izlaska i ustajanja sa mesta pre nego što predsednik Vučić završi govor“, piše.

Prema nezvaničnim infromacijama, zaposleni u Gradskoj upravi i Komunalnoj miliciji dobiće bele majce sa natpisom „Nismo genocidan narod“.

Osim zaposlenih u niškim preduzećima i upravama, u halu „Čair“ treba da stignu i sa drugih strana Srbije.

Prema informacijama zaposlenih, jedno preduzeće iz Paraćina „planira da dovede ceo kolektiv danas u Niš“, kao i jedna škola u Aleksincu.

Ovo nije prvi put da SNS ili predsednik Vučić „isprazne“ javna preduzeća jer svaki miting zahteva i snage koje autobusima ili drugim prevoznim sredstvima stignu gde stranka traži, podsećaju „Južne vesti“.

Danas je poslednji dan predizborne kampanje jer u ponoć kreće ćutnja, a dolazak u Niš najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre 10 dana kada je rekao da bi „teško podneo da ne pobede u Nišu jer je u poslednjih 10 godina proveo više vremena u Nišu nego svi predsednici i premijeri od 1945. godine na ovamo“.

Naveo je i da je u Nišu kompletno nova lista jer „moraju da pokažu veću brigu za ljude“.

Lokalni izbori su 2. juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare