Foto: AP Photo/Darko Vojinovic, File

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom oko jedanaest časova.

Vučić je rekao da je dogovorio sa Putinom da cena gasa za našu zemlju bude povoljna.

PROČITAJTE JOŠ

„Imali smo veoma dobar razgovor. Najvažnija tema su bili naši bilateralni odnosi. Za nas je bio važan istek gasnog sporazuma posle destogodišnjeg trajanja. Ono što mogu da vam kažem to je da smo dogovorili glavne elemente koji su veoma povoljni za Srbiju“, naveo je Vučić.

„Dogovorili smo da ćemo potpisati ugovor na tri godine, ne na mesec dana kako su neki predviđali. Drugi važan element je da će formula ostati ista, tako da će cena biti veoma povoljna za našu zemlju. Ostaje nam da sa Gaspromom dogovorimo sve o količinama“, naveo je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Skladište generalnog tereta Republičke direkcije za robne rezerve na Vilinim vodama u Beogradu, da bi se uverio u stanje robnih rezervi osnovnih životnih namirnica.

Kako je potvrđeno „Tanjugu“ o telefonskom razgovoru sa predsednikom Putinom koji je imao danas u 11 časova, javnost će obavestiti naknadno.

Predsednik Vučić je, kako najavljeno, sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom trebalo da razgovara o novom aranžmanu koji Srbijagas treba da sklopi sa Gaspromom za snabdevanje gasom.

Aktuelni sporazum o isporukama ruskog gasa ističe 31. maja, a Vučić je ranije najavio da će tokom razgovora s Putinom pokrenuti pitanja količina isporuka gasa, cene i sigurnosti snabdevanja naše zemlje ovim energentom.

BONUS VIDEO: Vučić o nestašici šećera: Jedan tajkun je hteo da zaradi ogroman novac

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare