Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, EPA/EFE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski lider Vladimir Putin razgovarali su telefonom o situaciji u Ukrajini i razvoju događaja oko Kosova, saopštio je Kremlj.

U saopštenju koje su izdali saopšteno je da će Rusija nastaviti nesmetane isporuke gasa Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

„Održan je telefonski razgovor predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem… Dogovoreno je, između ostalog, da Rusija nastavi nesmetane isporuke prirodnog gasa Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Vučić i Putin su razgovarali danas oko jedanaest časova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Skladište generalnog tereta Republičke direkcije za robne rezerve na Vilinim vodama u Beogradu, da bi se uverio u stanje robnih rezervi osnovnih životnih namirnica.

Kako je potvrđeno „Tanjugu“ o telefonskom razgovoru sa predsednikom Putinom koji je imao danas u 11 časova, javnost će obavestiti naknadno.

Predsednik Vučić je, kako najavljeno, sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom trebalo da razgovara o novom aranžmanu koji Srbijagas treba da sklopi sa Gaspromom za snabdevanje gasom.

Aktuelni sporazum o isporukama ruskog gasa ističe 31. maja, a Vučić je ranije najavio da će tokom razgovora s Putinom pokrenuti pitanja količina isporuka gasa, cene i sigurnosti snabdevanja naše zemlje ovim energentom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare