Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je datum održavanja izbora ustavna i zakonska kategorija, a ne pitanje bilo kakvog dogovora.

Vučić je rekao novinarima u Beogradu, povodom medijskih navoda o datumu održavanja predstojećih izbora, da on o tome „nije rekao ni jednu reč“.

„Datum održavanja izbora je ustavna i zakonska kategorija, to nije pitanje odluke stranaca i tajkunskih političkih partija i bilo kakvog dogovora“, rekao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, datum održavanje izbora „je pitanje Ustava i zakona“.

„U skladu sa Ustavom i zakonom realno je da izbori budu održani upravo u takvim terminima (koji su objavili mediji)… ali ja nijednu reč nisam rekao o tome“, dodao je Vučić.

Izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima u periodu između 20. marta i 3. aprila sledeće godine, objavio je juče beogradski Blic, uz napomenu da se radi o nezvaničnim saznanjima.

List je naveo da je to rečeno na desetoj rundi medjustranačkog dijaloga, bez učešća stranaca kojoj je prisustvovao i Vučić.

Vučić je rekao danas da se na tom sastanku otvoreno i pragmatično razgovralo i da je vlast saslušala sve primedbe opozicije.

„Nastavićemo da razgovarom i verujem da ćemo stići do dobrih rezulata“, rekao je on.

Vučić je podsetio da ne učestvuje u medjustranačkom dijalogu o izbornim uslovima, uz posredovanje evroparlamentaraca.

„Što se tiče drugih njima je mnogo važnije šta će da kažu stranci nego bilo ko od nas a što neće promeniti način održavanja demokratskih izbora u Srbiji“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Nova.rs u Jadru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare