Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da počinje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 25.000 dinara za lica koja imaju retke bolesti, kao i dodela vaučera za rehabilitaciju.

„Nova vest je da krećemo sa isplatom jednokratne novčane pomoći u iznosu od 25.000 dinara za lica koja imaju retke bolesti, dodelu vaučera za kupovinu lekova i medicinskih sredsava u iznosu od 35.000 dinara i dodelu vaučera za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara. To je gotovo hiljadu evra za lica koja imaju retke bolesti. Mislim da to govori o našem društvu i brigi za ljude retkim bolestima koja je potrebna podrška države“, rekao je Vučić na konferenciji za medije u Palati Srbija.

PROČITAJTE JOŠ...

Vučić je danas održao konferenciju za medije povodom odluke vlasti u Prištini da ukine dinar. On je saopštio da su napadnute srpske enklave na Kosovu i Metohiji i dodao da iza svega stoji kosovski premijer Aljbin Kurti koji želi, prema rečima Vučića, da „etnički očisti Srbe“. Naglasio je da će Srbija u ponedeljak tražiti sazivanje hitne i posebne sednice Saveta bezbednosti UN zbog Kosova i poručio da piše pisma EU, Kini i Rusiji u kojima će ih obavestiti o situaciji na Kosovu.

Šta je sve rečeno na današnjoj konferenciji pročitajte u posebnom tekstu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar