Foto:TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, organizovaće danas svečani ručak u Klubu poslanika u Beogradu na kojem će prisustvovati patrijarh srpski Porfirije i episkopi učesnici Svetog arhijerejskog sabora, rečno je za Nova.rs iz Patrijaršije.

Pročitajte još...

Razlog sastanka Vučića sa episkopima je tema Kosova, o kojoj će se izjašnjavati u narednim danima i Sveti arhijerejski sabor, ali pored te teme, kako navode sagovornici našeg portala, razgovaraće se o položaju Srba u dijaspori i o eparhijama koje nalaze izvan Srbije.

“Sabor će se izjašnjavati o Kosovu, a izvesno da će episkopi izneti svoj stav o toj temi tokom razgovora sa predsednikom Vučićem. Važno je da država bude upoznata sa stavom Crkve o ključnim društveno-političkim pitanjima, a mi se nadamo da će se naše mišljenje i uvažiti”, navodi sagovornik našeg portala.

Podsetimo, Sabor počeo je 24. maja Svetom arhijerejskom liturgijom, a već sutradan je započet radni deo, odnosno zasedanje. U pitanju je prvi Sabor SPC od kad je Porfirije postao poglavar, a očekuje se da na njemu bude rešeno pitanje ko će ubuduće biti na mestu mitropolita crnogorsko-primorskog, zagrebačko-ljubaljanskog i episkopa valjevskog. 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare