Vučić: Da jasenovačke žrtve ne budu zaboravljene

Podeli:
Aleksandar Vučić, Patrijarh Porfirije, vladika Jovan Ćulibrk Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je nakon sastanka sa poglavarom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem, kom je prisustvovao i direktor Muzeja žrtava genocida Dejan Ristić, da je bilo govora o tome kako i na koji način je moguće osnažiti kulturu sećanja kako se ne bi zaboravile jasenovačke žrtve.

„Razgovarali smo danas o svim važnim pitanjima, o tome kako i na koji način da osnažimo kulturu pamćenja, da učinimo sve da ne budu zaboravljene jasenovačke žrtve, kao i šta je to što država može da pomogne i srpskoj crkvi koja ima izuzetno značajnu ulogu u celom ovom procesu“, napisao je Vučić nakon sastanka sa patrijarhom Porfirijem.

Naveo je da je danas konačno postignut dogovor o početku izgradnje velikog Memorijalnog centra u Donjoj Gradini.

Povezane vesti:

„Veoma sam zadovoljan što kao predstavnici države možemo da učestvujemo u nečemu što je od velikog, istorijskog značaja, i za našu zemlju i za naš narod. Ponosan sam što Srbija pamti!“, naveo je Vučić.

Sastanak predsednika Vučića i patrijarha Porfirija održan je povodom 80 godina od osnivanja sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu i obnove spomen kompleksa manastira Jasenovac.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar