Vučić čestitao Porfiriju na izboru za patrijarha

Politika 18. feb. 202118:1910 komentara
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Njegovoj Svetosti Porfiriju izbor za novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Predsednik je uputio čestitku, Njegovoj Svetosti, novoizabranom Arhiepiskopu pećkom mitropolitu beogradsko-karlovačkom i Patrijarhu srpskom Gospodinu Porfiriju u kojoj se navodi:

„Vaša Svetosti, sa radošću sam primio vest o Vašem izboru za naslednika Svetoga trona pećkoga – trona našeg oca Svetog Save Srpskog.

U ime Republike Srbije kao i svih naših građana pravoslavne veroispovesti želim Vam da dugo i plodno delate na njivi Gospodnjoj u ime Hristovo, a u čast roda srpskog i sveg roda pravoslavnog.

Na tom putu pre Vas nalazili su se, i naš narod vodili, veliki i znameniti srpski arhiepiskopi i patrijarsi koji su znali da u teškim vremenima sačuvaju veru, čast i obraz našeg naroda i odgovore iskušenjima koja su se pred njima nalazila.

Ovoga puta težak ali častan zadatak pao je na Vas, da čuvate jedinstvo Srpske pravoslavne crkve i veru među Svetosavskim narodom.

Uveravam Vas da će u vremenima pred nama, i naša Srbija zajedno sa Vama, delovati na čast i dobro svih ljudi dobre volje i dobre vere, i svih Srba ma gde oni živeli, trudeći se da opstanemo i ostanemo na putu kojim su išli Sveti Sava, Arsenije, Maksim, Georgije Branković, Varnava, German, Pavle i Irinej.

Na mnogaja ljeta Svjatjejši Vladiko“, piše u Vučićevoj čestitki.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar