Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je uoči samita lidera EU i Zapadnog Balkana da će danas imati razgovore praktično sa svim predstavnicima i dodao da je bolje biti "za stolom, jer ako niste na stolu, onda ste na meniju".

Vučić je rekao da je važno razgovarati sa svima.

„Što se tiče susreta, sa svima ću imati sastanak. Razgovaraću sa svima iz regiona, iz EU, mislim da je važno da razgovaramo sa svima. Bolje je biti za stolom, jer ako niste za stolom, onda ste na meniju“, rekao je kratko Vučić uoči susreta.

Vučić će prisustvovati potpisivanju Roming deklaracije između mobilnih operatera Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana.

Tokom Samita u glavnom gradu Albanije Vučić će imati i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima zemalja učesnica, među kojima su predsednik Vlade Kraljevine Belgije Aleksandar de Kro, kao i predsednik Vlade Kraljevine Holandije Mark Rute.

Zvaničnici EU ukazali su da će održavanje samita u regionu pokazati novi dinamizam u odnosu sa Unijom, najavljujući da će naredne nedelje biti održan sastanak ministara inostranih poslova EU na temu statusa kandidata za Bosnu i Hercegovinu i viznu liberalizaciju za Kosovo.

Za samit je pripremljena u završna Deklaracija, koja naglašava važnosti usklađivanja sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom, kao i sankcijama prema Rusiji.

Bonus video: „Namagarčio te Kurti“: Ponoš žestoko o Vučićevoj „eksploziji gneva“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare