Aleksandar Vucic konferencija za medije
Aleksandar Vučić konferencija za medije Foto:Screenshot/RTS

Govoreći o nedavnim događajima u Crnoj Gori, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da je besmislena kampanja da je on upravljao ustoličenjem mitropolita Joanikija na Cetinju.

„Iako sam dobio poziv na ustoličenje, nisam otišao. U svojoj čestitki sam rekao da ne želim da se mešam u njihove državne stvari. Međutim, odmah su krenuli napadi iz Hrvatske, na stranu napadi iz Crne Gore jer tamo sam uvek tema“, rekao je Vučić.

„Kažu kako sam naredio ko će da upravlja helikopterima, kako sam menjamo mišljenje pripadnicima vlade Crne Gore. Želim da obavestim da nisam razgovarao ni sa Krivokapićem, ni sa Abazovićem. Neki su me napali da želim preko crkve da pravim veliku Srbiju. Vidi se orkestrirana i organizovana kampanja“, rekao je Vučić.

Prema njegovom mišljenju, sve to dovodi do zaključka da mnogi to rade u pokušaju da kontrolišu Srbiju.

„Još od sticanja nezavisnosti Kraljevine Srbije, do Republike Srbije, postojali su pokušaji da se Srbija koja je uvek bila najveća, da se iskontroliše i da se ne dozvoli da štrči ni po koju cenu. Ona nikome nije smetala do 2011. jer je bila slaba i razjedinjena“, rekao je Vučić.

„Pročitao sam i od pojedinjenih stranih predstavnika koji su me optužili da želim veliku Srbiju… Može da se izvede nekoliko zaključaka, a postaviću nekoliko pitanja: Reč o dobro organizovanoj kampanji, uvek sličnoj, ovog puta samo snažnijoj i bolje orkestriranoj jer neki ljudi ne umeju da trpe svoj politički poraz i ne umeju da reaguju kao časni državnici i ponašaju se na način koji ne priliči ni njihovoj poziciji ni ulozi u njihovim društvima“, zaključio je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar