Marko Bosanac Boske Foto: Radio 021

Kod mosta Sloboda u Novom Sadu juče je došlo do incidenta tokom blokade. Incident se dogodio kada je grupa mladića provocirala, a zatim i gađala učesnike protesta ciglama i flašama.

PROČITAJTE JOŠ:

O dešavanjima tokom protesta u Novom Sadu oglasila se i Danijela Grujić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Sadu. Njeno saopštenje vam prenosimo u celosti.

„Najzad je izašlo na videlo ono na šta smo i ranije upozoravali: Vučićev gaulajter Miloš Vučević, tesno sarađuje s navijačkim grupama kako bi disciplinovao građane. Vođa navijača Marko Bosanac Boske udario je u glavu demonstranta i izazvao tuču tokom jučerašnjih protesta u Novom Sadu. Činjenica da je u napadu na građane učestvovao čovek blizak gradonačeliku Milošu Vučeviću, dokazuje da je napad orkestriran od strane vladajuće stranke u cilju izazivanja incidenata i zastrašivanja. Sve to potkrepljuje činjenica da ni u ovom slučaju policija nije reagovala, iako su njeni pripadnici bili prisutni – u civilu, a sve se dešavalo ispred punkta Policijske uprave Novi Sad.

Protest u Novom Sadu Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Treba podsetiti na to daje Marko Bosanac, pored toga što je uspešan navijač, takođe i vredan neimar. Njegova firma Montop HRS proteklih godina bila je ekskluzivni podizvođač radova na nizu državnih građevinskih projekata, pa mu je Privredna komora Srbije dodelila nagradu Regionalnog poslovnog lidera za 2020. Njegovo prijateljstvo s Vučevićem i bliskost režimu obezbedila mu je unosne poslove, što je očigledno „plata” za sve bivše, ali i buduće obračune sa neistomišljenicima.

Zabrinjavajuće veze novosadske vlasti sa kriminalnim miljeom, na koje smo ukazivali, sada su potpuno očigledne. Glavna figura, gradonačelnik Miloš Vučević, očito bez ikakvog osećaja za odgovornost, tako u moralnom smislu postaje saučesnik u siledžijskom postupku svog bliskog saradnika Marka Bosanca. Nikada više na čelu našeg grada ne smeju biti ljudi bez integriteta. Ali, to je sve tmurna sadašnjost u osvit 3. aprila, kada će Novi Sad, zajedno sa celom Srbijom, slaviti veliku pobedu. Tada će konačno siledžijske falange i njihovi nalogodavci biti postavljeni na svoje mesto – na smetlište istorije.

Danijela Grujić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Sadu“.

BONUS VIDEO: Protest u Novom Sadu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare