Miloš Vučević Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova, čak ni po cenu da na taj teritoriji ne bude Srba.

Vučević je, gostujući na televiziji Hepi, ocenio da to što beogradske vlasti dozvoljavaju da neko prođe sa ispravom izdatom u Prištini ne znači priznanje Kosova kao nezavisne države.

„Ako danas krene zabrana dinara to je poruka Srbima da ne mogu da opstanu. Kurti ne mora da se obazire na opomene Kvinte, proteruje nam i teroriše narod. Ali on od toga nema ništa, mi nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i borićemo se za našu teritoriju i naš narod, ali je užasno teško“, rekao je Vučević.

On je naveo da je utisak da uvek dolaze loše vesti sa Kosova, jer režim Prištine ima podršku velikih sila.

„Kurti pravi istorijsku grešku, sprovodi nasilje nad srpskom manjinom, to je dugoročno neodrživo i obiće mu se o glavu. A te tablice koje smo mi dozvolili ne remete nas ništa, nije uspeh, ali nije ni tolika šteta“, naveo je Vučević.

Pročitajte još

Povodom jučerašnjeg predstavljanja opreme Vojske Srbije Vučević je izjavio da je njegovo ministarstvo dobilo rok da do maja izađe s kompletnim izveštajem i analizom koja se tiče vraćanja obaveznog vojnog roka.

„Znači do maja detaljna analiza sa nekoliko opcija, sa okvirima, rokovima, troškovima. Moramo osposobiti regrutacione centre, zdravstvene centre, kasarne. Sve to treba da se pripremi“, rekao je Vučević.

Vučević, koji je i predsednik Srpske napredne stranke, je o postizbornoj situaciji u Srbiji, rekao da su svi dobrodošli u Parlament, a govoreći o udruženoj opoziciji ocenio je da nasilje i opstrukcije neće biti tolerisani.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare