Gordana Miličević Foto:Infoliga.rs; Ljubica Sokić/Nova.rs

Građani Lučana i Guče uputili su zahtev inspekciji Ministarstva prosvete da poseti ovu opštinu i ispita rad direktorke Predškolske ustanove 'Naša Radost' jer, kako su ranije izjavili za naš portal, bili su pozivani na mitinge SNS.

Sugrađani u dopisu inspekciji navode da su grupe dece čak i do 50 odsto veće od normativa, da pojedine prostorije gde borave deca nisu verifikovana od strane ministarstva, a da je u najmanje dva slučaja došlo do povređivanja dece.

Oni potvrđuju ranije navode radnika da su pravljeni spiskovi zaposlenih koji su morali da idu na mitinge SNS-a, ali i da je za vreme održavanja referenduma, u objektu u Guči napravljen “kol centar” iz koga su vaspitači pozivali ljude da izađu na glasanje.

Direktorka PU Naša radost Gordana Miličević ni ovoga puta nije odgovorila na naša pitanja ni dopise, iako se radi o pritužbama samih roditelja, o čemu smo je detaljno upoznali.

Foto:Shutterstock/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pismo roditelja inspekciji je dramatično, i zvuči ovako:

„Poštovana, ne znam odakle bih počeo kada je u pitanju “rad” (odnosno nerad jer dotična dolazi na posao kada treba da napravi pometnju, po neku spletku, da maltretira zaposlene, usput prekrši Zakon i naravno sve to stigne za 3 do 4 dana u nedelji jer petkom ne radi) dotične Gordane Miličević. Što se tiče vaspitno obrazovnih grupa brojno stanje je kao u horor filmu, čak i do 50 % preko normativa a u jaslenim grupama i blizu 100%. Da napomenem, dok neko radi kao u rudniku jer se normativi nepoštuju ima i privilegovanih koji “lade” u s. Dubac gde je formirana grupa od 4 predškolca a znamo da je po Zakonu minimum 5 dece predškolskog uzrasta potrebno za formiranje grupe. Upoznati ste sa slučajem Mesne zajednice u Lučanima koja nije verifikovana od strane Ministarstva ali i dalje radi bez ikakvih uslova za boravak dece počev od mokrog čvora koji dele sa vaspitačima i radnicima MZ do kvadrature koja je ispod svakog Zakonskog standarda. A zamislite kada na sve to dodate i bahatost direktora, koji preti zaposlenima!“, navodi se u pismu.

Pismo se dalje nastavlja skretanjem pažnje na odnos prema zaposlenima.

„Zamislite uzima od zaposlenih novac na ruke po 1000 dinara da bi napravila proslavu! Zamislite objasni zaposlenima u objektu u Lučanima da rabat od knjiga/časopisa koje kupuju roditelji stave u svoj džep?! Zamislite za vreme održavanja referenduma u objektu u Guči napravi “kol centar” iz koga su vaspitači pozivali ljude da izađu na glasanje pa jer tome služi vaspitno-obrazovna ustanova? Znate vrlo dobro da je zabranjeno obavljati političku delatnost u Ustanovi! A na sve to se drzne da pravi spiskove zaposlenih koji su morali da idu na mitinge SNS-a pa još im se to pisalo i kao zarađeni sati! Naravno odlazak je bio uz pretnju i prinudu pošto većina nije želela da ide dobrovoljno“, navodise, takođe, u pismu.

BONUS VIDEO: Bugarski voz u Obrenovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare