Foto:Nova.rs

Odbor naprednjaka u Vrnjačkoj Banji, zatražio je, kao i većina odbora u Srbiji, da se sadašnji predsednik Gradskog odbora SNS Beograd i ministar odbrane Nebojša Stefanović, razreši sa svih stranačkih i državnih funkcija. Sve ovo ne bi toliko ni bilo čudno da Stefanović nije imao odlične odnose s rukovodstvom Vrnjačke Banje.

Najzanimljivije je da je povelja opštine Vrnjačka Banja najvišeg ranga dodeljena 2014. godine upravo ministru policije Nebojši Stefanoviću.

“Pored divnih vila i građevina, Vrnjačku Banju ipak čine divni ljudi, i to je kapital koji ne smete da izgubite”, rekao je Stefanović nakon uručenja povelje na sednici održanoj u Zamku „Belimarković“.

Sedam godina kasnije, Opštinski odbor SNS na čijem je čelu Boban Đurović, prvi čovek Vrnjačke Banje, koji je tada Stefanoviću i dodelio ovu naprestižniju nagradu, doneo je jednoglasnu odluku da se Nebojša Stefanović razreši sa svih stranačkih i državnih funkcija.

Iako ova odluka nije javno objavljena, kao što to rade ostali odbori SNS, kako saznaje Nova.rs, sastanak je održan u subotu, i odluka je bila je jednoglasna. Međutim, kako smo saznali, nisu svi funkcioneri iz odbora naprednjaka u Vrnjačkoj Banji prisustvovali ovoj sednici.

„Ivan Radović koji je predsednik Skupštine u Vrnjačkoj Banji nije bio na sednici. Za njega kažu da je blizak sa Zoranom Babićem, a javna je tajna da je baš Babić bio spona da Stefanović unazad nekoliko godina bude rado viđen gost u ovom turističkom mestu“, kaže naš sagovornik koji je upoznat sa slučajem Stefanović.

Zoran Babić i Nebojša Stefanović su uvek bili u bliskim odnosima, pa se zbog tih prijateljsko-poslovnih odnosa i ceo odbor naprednjaka u Vrnjačkoj Banji, indirektno povezivao sa bivšim ministrom policije.

Veza između Nebojše Stefanovića i Vrnjačke Banje pojavila se kad je nekadašnji hotel „Slavija“, prodat po ceni od 725 hiljada evra, duplo manjoj od procenjene. Hotel je 2015. godine kupila firma „Alkantara invest“ čiji je suvlasnik Aleksandar Papić, blizak ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

Tako je pre dve godine otvoren hotel „Tonanti“, najluksuzniji u Vrnjačkoj Banji i prvi s pet zvezdica u ovom turističkom mestu.

Kako je pisao KRIK, „Alkantara“ izgleda nije želela da razvija hotelski biznis. Papić je zajedno s Darkom Đurovićem, sinovcem Dmitra Đurovića, nekadašnjeg direktora „Koridora Srbije“ i funkcionera SNS, osnovao novu firmu koja je postala vlasnik hotela. Reč je o kompaniji koja se zove kao i hotel – „Tonanti“ i čiji je jedini vlasnik trenutno Darko Đurović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare