Predrag Voštinić Foto: Ivan Dinić/Nova S

“Nemaju oni toliko crnih džipova koliko smo mi poruka dobili za jednu noć, nemaju toliko hrabrih ljudi”, rekao je lider Lokalnog fronta Predrag Voštinić, objašnjavaju veliku zainteresovanost građana u Srbiji da se priključe njihovoj platformi “Budi front”, a koja treba da pomogne svim ljudima da uoče svaku nepravilnost kada budu izlazili na predstojeće izbore.

“Nećete verovati, javilo nam se 410 građana za jednu noć”, rekao je Voštinić u “Utisku nedelje”, navodeći primer jedne gospođe iz Subotice koja ima 65 godina i koja je rekla da se ničega ne boji, samo da joj kažemo šta da radi.

Prvi put je, kako navodi, napravljena platforma koja bi trebalo da pomogne svim ljudima da poprave izborne uslove, ali tako što više o tim izbornim uslovima nećemo razgovarati sa nenadležnim institucijama.

“Nećemo razgovarati ni sa Dačićem, ni sa Vučićem, ni sa ljudima iz inostranstva nego sa onima koji ovde žive, koji sprovode Zakon o uzbunjivanju, sa Zaštitnikom građana, Poverenikom za informacije od javnog značaja i onima koji štite zakone. To možemo da uradimo na nivou čitave države”, rekao je on.

Ta platforma podrazumeva da se u svim gradovima Srbije pronađe po 50 građana koji će dobiti uputstva na kojima mestima u lokalnoj sredini treba da se obrate i prijave kako se krše lokalni zakoni, istakao je Voštinić i objasnio kako bi to konkretno izgledalo.

“Imamo čoveka koji skuplja kapilarne glasove da bi opstao na poslu. Mi ćemo mu dati, kada nam se požali, mada ne sme da kaže ime, mi ćemo mu dati osobu iz te ustanove koja je zadužena za sprovođenje Zakona o uzbunjivanju, da mu se javi pa da vidimo. Znači njega na sud ukoliko ovaj čovek ili žena ne budu zaštićeni kada mu insistiraju da obezbedi tih 15- tak kapilarnih glasova da bi ostao na tim privremeno-povremenim poslovima”, objasnio je Voštinić.

To je, kako kaže, do tada, a kada budu sami izbori onda ćemo ih štititi ako treba i fizički od zloupotreba koje se dešavaju na licu mesta – od bugarskih vozova, zloupotrebe biračkih spiskova, crnih džipova.

“Nemaju oni toliko džipova koliko smo mi dobili poruka za jednu noć, nemaju toliko hrabrih ljudi, mi nećemo da platimo te ljude, to je nenaplativo ali ćemo računati na ovaj njihov entizujazam”, rekao je on, napominjujući da “ljudi više nemaju gde, neće vise nazad”.

BONUS VIDEO: Imaju li protesti i blokade puteva budućnost

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare