Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Građani Srbije, s pravom glasa u dijaspori, glasaće u 34 države na predstojećim predsedničkim i parlamentarnim izborima. Republička izborna komisija otvorila je 77 biračkih mesta u inostranstvu, što je najveći broj još od 2004. godine.

Pročitajte još...

U dijaspori vlada veliko intersovanje za predstojeće izbore. U prilog tome govori i podatak da se za glasanje prijavilo oko 40 hiljada državljana Republike Srbije, što je najveći broj prijavljenih birača od kad se izbori organizuju u inostranstvu.

Pogledajte listu svih 77 biračkih mesta u inostranstvu na kojima će pripadnici dijaspore moći da glasaju:

Države u kojima će biti organizovano glasanje: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Danska, Italija, Кanada, Кatar, Кipar, Liban, Luksemburg, Malta, Mađarska, Nemačka, Norveška, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, Sjedinjene Američke Države, Slovačka, Slovenija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švajcarska, Švedska i Španija.

Glasačka mesta će biti otvorena 3. aprila od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu, izuzev u Velikoj Britaniji, SAD i Кanadi gde će se, zbog vremenske zone, glasanje održati 2. aprila u istom vremenskom intervalu po lokalnom vremenu.

BONUS VIDEO: Iako upola manja od Srbije, Holandija je drugi proizvođač hrane na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare