Pregovori vlasti i opozicije Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić zakazala je za danas u 15 časova sastanak svih poslaničkih grupa i nevladinih organizacija radi daljih dogovora o formiranju komisije koja će se baviti pitanjima biračkog spiska i medija.

Nakon što su izglasane izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima kojima je omogućeno da se istovremeno održe lokalni i beogradski izbori, predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić pozvala je na sastanak šefove poslaničkih grupa kao i nevladine organizacije koje su i do sada učestvovale u dijalogu o izbornim uslovima.

Kako je potvrđeno za portal Nova.rs sastanak je zakazan za 15 časova u Narodnoj skupštini, a tema će biti dalji dogovori oko formiranja Komisije koja će imati zadatak da se bavi pitanjima biračkog spiska, ali i medija.

Poziv su dobili danas u 11 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, pre nego što je Brnabić saopštila da će izbori ipak biti spojeni, u svom dopisu učesnicima dijaloga kazala je da prihvata sve zahteve koji su joj upućeni, a tiču se konkretnih tehničkih koraka koje je neophodno preduzeti da bi se izborni uslovi popravili.

Ona je prihvatila zahteve vezane za formiranje Komisije od strane Narodne Skupštine koja će pratiti implementaciju preporuka ODIHR-a, takođe, formiranje Komisije za vršenje uvida, reviziju i kontrolu biračkog spiska, ali i zahtev da građanima koji menjaju prebivalište izmena ne bude evidentirana u birački spisak odmah, nego posle određenog vremenskog perioda.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar